DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Sainz Alain Prostra emlékeztet”

A négyszeres világbajnok általában szürke volt pénteken és szombaton, a vasárnapi futamon azonban robbantott. Hasonló kvalitásokat lát Carlos Sainzban az egykori ferraris, Jean Alesi.

Ideális pilótapárost választott a Ferrari a csapat egykori pilótája, Jean Alesi szerint: az egyszeres nagydíjgyőztes úgy gondolja, Charles Leclerc és Carlos Sainz remekül ki fogják egészíteni egymást.

„Nem vagyok túl fiatal, ezért amikor Charles Leclerc-re és Carlos Sainzra gondolok, Celentano dala, ’A világ legszebb párja’ jut eszembe. Megőrülök Charles-ért és megőrülök Carlosért, aki sokat ért az elmúlt években. Különböző időszakokon esett át, de sosem panaszkodott, sosem lármázott” – mondta a Gazzetta dello Sportnak Alesi.

Sainz azon jellemzőjéről, hogy a futamon általában erősebb, mint az időmérőn, a négyszeres világbajnok, Alain Prost jut eszébe: Alesi közelről ismerte a legendás honfitársat, hiszen 1991-ben csapattársak voltak a Ferrarinál.



„Ha a szombati időmérőn ötödik lesz, akkor számítani lehet rá, hogy vasárnap dobogóra áll. Ebben a tekintetben Alain Prostra emlékeztet, aki függetlenül az autótól mindig a következőt csinálta: pénteken és szombaton alig lehetett észrevenni, a versenyen azonban tudta, hogyan használjon ki bármilyen kínálkozó lehetőséget, így a legjobb eredményt hozta ki belőle. Sainz is ilyen, jó befejező. Konkrét ember, aki sokat és jól gondolkodik” – sorolta a hasonlóságokat Alesi.

Az 56 éves francia szerint a két fiatal ideális párost alkot majd, mivel sebességükkel eredményességre ösztönzik egymást, a vetélkedés azonban nem fog elfajulni köztük.

„Ilyen kvalitásokkal mérce és ösztönző erő lesz Leclerc számára. Nem igazán tudom elképzelni, hogy Carlos bosszúságot okoz majd Charles számára, mivel mindkettőjüknek a Ferrari újjáépítését kell szem előtt tartaniuk, Leclerc-nek pedig már voltak nagyon erős csapattársai, tudja, hogyan kell kezelni a nyomást és belső versengést. Nem hiszem, hogy lesz első és második számú versenyző, egy különbség azonban lesz: Charles már nem gondolhatja, hogy igazolnia kell magát, amiért fiatal. Másrészt Sainz személyében olyan csapattársa lesz, aki nagyon keveset hibázik, gyakorlatilag egyáltalán nem” – mondta az interjúban Alesi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: