DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen izgatott a 2022-es szabályok miatt

Sokakhoz hasonlóan a 2007-es világbajnok is reméli, hogy a jövőre érkező nagy változások megkavarják a lapokat az F1-ben – ugyanakkor a finn kiemelte: nem ez alapján fog dönteni a jövőjéről.

Néhány hete volt a húszéves évfordulója a napnak, amikor Kimi Raikkönen bemutatkozott a Formula-1-ben. Két évtizeddel később, immár 41 évesen még mindig a száguldó cirkuszban szerepel a finn pilóta, ráadásul első csapatánál, a Sauberből átalakult Alfa Romeónál nyomja a gázt.

„Nyilvánvaló, hogy rengeteget változott a sport húsz év alatt. Egyes napok nehezebbek, mint a többiek. De azt hiszem, ez is a sport szórakoztató részéhez tartozik” – nyilatkozta Raikkönen a Sky Sports F1-nek adott interjújában.

raikkonen-teszt-dppi



Életkorából adódóan egyre többször merül fel Raikkönen kapcsán a visszavonulás lehetősége. Jövőre komoly szabályváltozások érkeznek az F1-ben, amelyektől sokan azt várják, hogy megkavarják a lapokat. A Jégember maga is érdeklődéssel várja a 2022-es idényt, de elmondása szerint nem a szabálymódosításoktól függ, hogy ő is marad-e:

„Szerintem mindenki izgatottan várja, hogy mi fog történni, de hogy őszinte legyek, nem ez határozza meg, hogy fogok-e tovább versenyezni vagy sem. De mindenki máshoz hasonlóan én is remélem a sport érdekében, hogy azt fogja hozni, amit terveznek vele.”

Raikkönen az interjúban Mick Schumacherről is szót ejtett, akinek édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher ellen versenyzett is. A finn szerint a német útját segítette apja neve, de nem emiatt jutott el a száguldó cirkuszig, ahol a hétvégi Bahreini Nagydíjon fog debütálni: „Nyilván részben az apja miatt jutott ide, de nem a vezetékneve miatt került be a Formula-1-be. Izgalmas lesz őt látni. Remélhetőleg megfelelő autója lesz. Sokban az apjára emlékeztet engem, örülök neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: