DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Lewis kevesebbet akart dolgozni és többet keresni”

Az 1997-es F1-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint ez volt az oka, hogy olyan sokáig húzódott a brit szerződésének aláírása. A kanadai úgy véli: a Mercedesnek Hamilton nélkül is győznie kellene.

A Mercedes a hibridkorszak 2014-es kezdete óta megállíthatatlan a Formula-1-ben, zsinórban hét egyéni és konstruktőri világbajnoki címet zsebeltek be. Ebből ráadásul hatot Lewis Hamilton vezetésével: egyedül Nico Rosberg tudta megszakítani a brit sorozatát 2016-ban. A hétszeres világbajnok pilóta és a német márka neve összeforrt a sikerek okán, ám éppen ezért véli úgy az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve, hogy ez az Ezüst Nyilakra nézve már vissza is üt:

hamilton-dppi-2020_2



„Nem sokat jelent, hogy nyernek-e újra Lewisszal vagy sem” – mondta el a kanadai exversenyző a Motorsport.com kérdésére válaszolva a Canal+ szezon előtti műsorában. „Persze sokat hoz nekik a konyhára, hogy Lewis ül az autójukban, de pillanatnyilag ez Lewis imidzsét növeli, nem pedig a Mercedesét. Ami tényleg növelné a Mercedes ázsióját, ha Lewis Hamiltonon kívül más pilótával is nyernének.”

Villeneuve arról is elmondta a véleményét, hogy szerinte a pénzügyi részletekben nem tudott megállapodni időben Hamilton és a Mercedes, ezért húzódott egészen február elejéig a szerződéshosszabbítás: „Egyértelmű, hogy a két fél nem értett egyet, legyen szó akár anyagi, akár szociális dolgokról. Abból, amit látunk, úgy tűnik, hogy Lewis egyre kevesebbet akart dolgozni és egyre többet akart keresni, ez viszont általán nem működik így együtt.”

Hasonló álláspontot képviselt a műsorban szintén feltűnő, az F1-ből tavaly év végén távozott Romain Grosjean is: „Úgy vélem, Jacques elég jól összefoglalta. Az első dolog, amit Lewistól olvashattunk, hogy ’folytatni szeretném, örülök, hogy az F1-ben lehetek’, szóval ha nem írták alá egyből a szerződést, akkor azt tudjuk elképzelni, hogy anyagilag nem tudtak közös nevezőre jutni, és Lewis akart egyre többet. Csak ez lehet az oka, hogy ennyi ideig tartott, hiszen papíron Lewis a Mercedesszel akarta folytatni, a Mercedes pedig Lewisszal. Részemről ez csak találgatás, de vagy az anyagiakról volt szó, vagy nem tudtak megegyezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: