DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Russellt meglepte az Alfa Romeo teljesítménye

A Williams fiatal britjére főként egyik közvetlen riválisuk tette a legjobb benyomást a múlt hétvégi bahreini teszten. Giovinazzi szerint az Alfa idei autója egyértelműen jobb, mint a tavalyi.

2020-ban az Alfa Romeo, a Haas és a Williams alkotta a Formula-1 alsóházát. A bő egy héttel ezelőtti bahreini teszten főként előbbi csapat villogott a trióból, ez pedig nem kerülte el a Williams pilótájának, George Russellnek a figyelmét sem, aki szerint az Alfa nyújtotta a legmeglepőbb teljesítményt a három nap során – főleg az utolsón, amikor Kimi Raikkönen a negyedik legjobb időt autózta:

alfaromeo-bahrein-teszt-dppi



„Kimi nagyon-nagyon gyorsnak tűnt. El kell ismernem ezt” – idézi Russellt a Motorsport.com. „Bár alaposan át kell böngésznem az adatokat, pillanatnyilag ők tűnnek a legnagyobb meglepetést okozó csapatnak. Nem igazán tudom megmondani, mi hol állunk hozzájuk képest, de az biztos, hogy Kimi gyorsnak tűnt.”

Az Alfa Romeót erősítő Antonio Giovinazzi is megerősítette, hogy jó érzés volt vezetni a C41-es kódjelű versenygépet: „Bár ezek még csak tesztek, szerintem az első benyomások így is fontosak az autóról. Az első napon tapasztalt szél és homok ellenére sem voltak problémáim, sőt még olyankor is stabilnak mutatkozott az autó, amit élvezet volt vezetni. Elégedettek lehetünk a felkészülésünkkel.”

Az olasz szerint az Alfa idei autója a szabályváltozások ellenére még jobbnak is tűnik, mint a tavalyi: „Az autó eleje jobban reagál, főleg a lassú tempójú szakaszokon, s összességében is biztató az érzés mindenféle kanyartípusban. Az erőforrás is fejlődött. Ezt azonnal érezni lehetett, és ez kétségkívül segíthet közelebb jutnunk a riválisokhoz.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: