DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Hamilton nem fog még visszavonulni”

Mivel a Mercedes csak egyéves kontraktust kötött Lewis Hamiltonnal, sokan úgy vélik, hogy ez egyértelmű jele annak, hogy a brit ász az év végén visszavonul. David Coulthard kicsit sem így gondolja.

Az egykor a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál versenyző David Coulthard úgy gondolja, az egyéves szerződés egyáltalán nem egyértelmű indok arra, hogy azt gondoljuk, Lewis Hamilton visszavonul az év végén a száguldó cirkuszból. A televíziós szakértőként dolgozó skót szerint már meg is kezdték a tárgyalásokat 2022-re, egyszerű spekuláció, hogy az idei év végén szögre akasztaná a sisakot a hétszeres világbajnok.

„Ha valóban úgy érezné, hogy itt az ideje visszavonulni, akkor meg sem jelent volna a bahreini tesztelésen. Úgy vélem, továbbra is megvan a belső békéje, ha ugyanis úgy érezné, hogy hamarosan távozni szeretne, akkor erről már meg is tette volna a bejelentést” – nyilatkozta Coulthard a The Sun című lapnak.

Menni vagy nem menni? Coulthard szerint Hamilton még nem vonul vissza a közeljövőben


„Amikor viszont tényleg úgy dönt, hogy ennyi volt, akkor nem hinném, hogy akár egyetlen körrel is többet megtenne bármilyen versenyautóval. Erősen kétlem például, hogy láthatjuk majd őt versenyezni később például Le Mans-ban, vagy bárhol másutt. Az ember tudja, mikor van itt az ideje visszavonulni. Ez megtörténhet úgy is, hogy egy reggel úgy ébred valaki, hogy rátör az érzés, abba kell hagyni, de ez akár egy versenykör után is megtörténhet. Niki Lauda például egy Kanadában megtett kört követően döntötte el, hogy távozik, ahogy James Hunt is szezon közben fordított hátat a sportágnak.”

„Az én esetem annyiból volt másabb, hogy én a 2008-as szezont megelőző tesztelésen jutottam erre az elhatározásra. Úgy ültem az autóba a nap elején, hogy tele voltam reménnyel és vággyal, hogy abban a szezonban óriási előrelépést tettünk, majd ebből kicsit sem éreztem semmit az autóban. Akkor már 14 szezon volt a hátam mögött, tudtam, milyen sokáig tart tökéletesre fejleszteni egy ütőképes autót, realizáltam, hogy ez megint nem lesz éppen egy győztes évad.”

„Most a Mercedesnél merültek fel problémák a tesztelés során, de nem az számít, mit mutattak ott, hanem hogy az első versenyhétvégén milyen formában lesznek. Egyértelmű, hogy nem volt egyszerű a dolguk az elmúlt hétvégén Bahreinben, de ebből ne vonjunk le komolyabb következtetéseket” – tette hozzá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: