DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly: A Ferrari rejtegeti valós erejét

Az AlphaTauri vezérpilótájává váló Pierre Gasly úgy látta a teszten, hogy a Ferrari rejtegette valós erejét Bahreinben. Szerinte az olaszok sokkal erősebbek lesznek, mint tavaly voltak.

Bár a háromnapos teszten a Red Bull és Max Verstappen diktálták a tempót, az AlphaTauri is erősnek tűnt, igaz, utólag kiderült, hogy Yuki Tsunoda nem csak ott használta a DRS-t, ahol azt éles körülmények között megengedett.

Mindeközben a Ferrari inkább a hosszabb távokra ment rá Szahírban, igaz, hogy azért eközben Carlos Sainznak arra is jutott ideje, hogy a harmadik leggyorsabb kört teljesítse a C4-es keverékeken, kevesebb, mint hét tizeddel elmaradva az élen záró, C5-ös gumikon repesztő Verstappentől.

Gasly szerint a Ferrari rejtegeti a tempóját


Eközben Charles Leclerc csak a 13. leggyorsabb idővel zárta a szezon előtti gyakorlást, Pierre Gasly, az AlphaTauri pilótája pedig úgy véli, a maranellóiak rejtegetnek valamit: „Én úgy látom, hogy a ferrarisok rejtegetőznek, nem mutattak túl sokat magukból” – mondta a harmadik legtöbb kört megtevő olasz csapatról a futamgyőztes francia.

„Ha azt nézzük, tavaly hogy álltak, most egyértelműen jobbak” – folytatta Gasly a Stats Perform News-nak. „Beszéltem is erről Leclerc-rel. A teszt után váltottunk néhány üzenetet, de nem sokat tudtunk kiszedni egymásból, csak próbáltunk egy kicsit puhatolózni.”

„Úgy érzem, közelebb vagyunk egymáshoz, azt viszont nem tudom, hogy előttünk vannak-e, de az előrelépésük egyértelmű. A McLaren viszont kétségtelenül nagyon erős ellenfél lesz, mivel Mercedes-motorral vannak mostantól felszerelkezve.”

„Úgy tűnik, nagyon erős autót raktak össze, aztán a top szinten majd meglátjuk, mi történik a Red Bull és a Mercedes között, egyelőre még nagyon nehéz lenne bármi értelmeset mondani. A Mercedes nehéz teszten van túl, voltak megbízhatósági gondjaik, de tudjuk, mennyire erős csapat, így azon sem lennénk meglepve, ha simán az első helyen lennének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: