DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Nem kell sajnálnunk Vettelt”

Peches tesztje ellenére Sebastian Vettellel már a szezonnyitótól fogva számolni kell – vélekedik a rivális McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl. Több másik istállóval együtt az Aston Martint a közvetlen riválisok közé számítja.

Rájár a rúd Sebastian Vettelre, akinek csapatváltóként különösen fontos lett volna egy tartalmas előszezoni teszt Bahreinben, az Aston Martin problémái miatt azonban csupán 117 kört teljesített, amivel a mezőny végén kullogott: közel kétszer ekkora teszttáv lett volna számára ideális.

„Nem kell sajnálnunk Sebastiant. Négyszeres világbajnok és nagyon tapasztalt” – mondta a rivális McLaren csapatfőnöke, Vettel honfitársa, Andreas Seidl az RTL-nek. Egy másik német, Ralf Schumacher fogalmazott úgy, szinte már sajnálja a négyszeres világbajnokot, aki rendesen megismerkedni sem tudott új autójával.

 



Vele szemben Seidl úgy véli, a német már a bahreini szezonnyitóra túlteszi magát a gyenge tesztidőszakon: „Éppen az említett tapasztalata miatt megbirkózik majd a balszerencséjével. Feltételezem, hogy Sebastian Vettel nagyon versenyképes ellenfél lesz az Aston Martinnal, már az első futamtól kezdve.”

A McLaren szakembere úgy véli, az Aston Martin egyik fő ellenfelük lesz a szezon során, három másik istállóval egyetemben, akik mind a konstruktőri dobogóra pályáznak.

„Arra számítok, hogy a Red Bull-Honda és a Mercedes egymás között játssza le a meccset. Mögöttük nagyon szorossá kezd válni a helyzet. Természetesen remélem, hogy újra beleszólhatunk a világbajnokság harmadik helyéért zajló harcba. A különbség köztünk, a Ferrari, az Alpine, az AlphaTauri és az Aston Martin között néhány tizedmásodpercen belül van, és úgy tűnik, az Alfa Romeo is beleszól majd, ők kifejezetten jó munkát végeztek a tél folyamán. Különösen izgalmas lesz a középmezőny.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: