DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ralf Schumacher: Kezdem sajnálni Vettelt

A háromnapos szezon előtti teszten Sebastian Vettel tette meg a legkevesebb kört, miután több kisebb és persze nagyobb technikai probléma is hátráltatta. Ralf Schumacher már-már sajnálja őt.

A négyszeres világbajnok pilóta az Aston Martinnal kötött szerződést 2021-re, miután a Ferrarinál nem volt maradása, de nem mondhatni, hogy simán alakult volna a német bemutatkozása új csapatában.

A háromnapos teszt alatt ugyanis másfél nap jutott Vettelnek, hogy összeszokjon a csapattal és az autóval félig-meddig éles körülmények között, azonban egy váltócsere és különböző kisebb-nagyobb problémák miatt mindössze 117 kört tudott futni, ami az egész mezőnyből a legkevesebb.



A Sky Germanynek elmondta a korábbi F1-es versenyző Ralf Schumacher, hogy érez is némi szimpátiát honfitársával szemben: „Már majdnem azt mondhatom, hogy sajnálom Sebastiant. Tudjuk, hogy Sebastian érzékeny a csapatra, ami körülveszi őt, de azt is szereti, ha megbízhat az autójában.”

„Erre most arra sem volt lehetősége, hogy normális bejárassa az AMR21-et. Szegény Sebastian egy teljesen új csapatnál van, el is mondta, hogy teljesen más érzés kormányozni, ráadásul nem a jó irányban tapasztalt eltérést, most pedig nem is volt ideje ehhez hozzászokni.”

A 2121-es szezon március utolsó hétvégéjén veszi kezdetét, addig már nem megengedett az autók tesztelése, egyedül azok a csapatok tarthatnak filmforgatási napot, akik ezt eddig nem tették meg, például a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: