DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Esteban előnyben van Fernandóhoz képest”

Legalábbis olyan szempontból, hogy ő egy évet már eltöltött tavaly a csapatnál – véli az Alpine új versenyigazgatója, Davide Brivio, aki a visszatérő spanyolban is egy fitt és motivált pilótát lát.

Fernando Alonso és Esteban Ocon alkotja a Renault-ból átalakult Alpine 2021-es versenyzői felállását. A két pilótában közös, hogy mindketten kihagytak legalább egy évet a Formula-1-ben: a francia a 2019-es szezonban nem jutott üléshez, miután a Racing Pointnál a tulajdonos fia, Lance Stroll átvette az ülését, míg a spanyol saját maga döntött úgy 2018 végén távozik, hogy aztán most, két évvel később visszatérjen az F1-be.

ocon-alonso-alpine-teszt-1



Davide Brivio, az Alpine MotoGP-ből igazolt versenyigazgatója szerint ilyen szempontból az előny Oconnál van, hiszen ő tavaly már ennél a csapatnál szerepelt – ezt leszámítva viszont Alonsót is roppant éhes versenyzőnek látja:

„Érdekes versenyzői párosításunk van, tetszik” – nyilatkozta Brivio a spanyol AS hasábjain. „Mindketten elhagyták az F1-et, és mindketten visszatértek. Estebannak előny, hogy egy évet már eltöltött a csapatnál és az autóval, most már láthatjuk a teljes benne rejlő potenciált. Fernando esetében egy fitt, motivált versenyzőt látok. Nagyon jó a csapat szempontjából, hogy van egy ilyen pilótánk, aki mindenkit bátorít arra, hogy a legjobbját nyújtsa, mert pontosan ezt fogja tenni. Az, hogy visszatér a legnagyobb kihívást jelentő versenyekre ebben a sportban, jól mutatja a motivációját. Fernando jó eredményeket fog elérni, és ugyanezt várom Estebantól is.”

Brivio röviden a bahreini tesztről is beszélt, ahol elmondása szerint nem hajtottak rá a köridőkre: „Jó munkát végeztünk a három nap során, mindkét versenyzőnk sok kört futott, és incidensek nélkül teljesítettük a tervet. Fernandónak unalmasabb feladatokat is el kellett végeznie, beállításokat próbálgatni, és nem hajtottunk rá a csúcsteljesítményre. Ez arról szólt, hogy visszaüljön az autóba, és kipróbálja a lehetőségeket, amelyekkel felkészülhetünk a versenyre. Ugyanolyan helyzetben vagyunk, mint a többiek. A mi felelősségünk jó csomagot adni nekik, bár a mostani három nap alapján nehéz kielemezni a többiek szintjét, szükségünk van néhány versenyre hozzá.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: