DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen: Sainz kicsit kiborult

A bahreini tesztnapok legmeredekebb momentumát Kimi Raikkönen és Carlos Sainz szolgáltatta, amikor a finn nem vette észre a gyorskörön lévő spanyolt, akinek kissé elborult ettől az agya.

A szezon előtti teszt záró napjának utolsó perceiben történt egy kisebb kakaskodás Carlos Sainz és Kimi Raikkönen között, az Alfa Romeónál versenyző világbajnok ugyanis nem vette észre, hogy mögötte érkezik a ferraris Sainz.

A spanyol egy előzésre szinte alkalmatlan helyen vetődött be Raikkönen mellé, s kis híján össze is értek, szerencsére a Jégember az utolsó pillanatban észlelte a veszélyt, és elrántotta a kormányt. Elmondta a véleményét a történtekről.



„Nem tudom, szerintem nem értünk össze” – mentegetőzött Raikkönen a Motorsport hasábjain. „Fogalmam sem volt róla, hogy ott volt körülöttem, aztán már csak az utolsó pillanatban láttam meg és jobbra húztam a kormányt, kétlem, hogy összeértünk volna, nem éreztem.”

„Utána pedig nem is tudom, mi történt. Talán egy kissé kiborult rám és próbált valami játékot űzni” – mondta a Jégember Sainzról, aki ezt követően egészen a bokszutcáig közvetlen közelről üldözte a finnt.

Az Alfa Romeo egyébként kiváló tesztet zárt, hiszen komolyabb meghibásodás nélkül zárták a három napot, Raikkönen pedig az időeredményeket felvonultató listán is az előkelő negyedik helyen végzett. A Jégember úgy érzi, sokkal gyorsabbak, mint 2020-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: