DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Ki foglak lökni” - Brundle a Sainz-Raikkönen-esetről

Raikkönen és Sainz kis híján egy bizarr balesetet szenvedett a szezon előtti teszt utolsó körében. A spanyol beszúrt Ferrarijával a finn mellé, aki ezután visszaelőzte, Sainz pedig nem tágított.

Idén Bahreinben tartották a szokásos szezon előtti tesztet a Formula-1-esek számára. Ezúttal mindössze három nap állt a csapatok és a pilóták rendelkezésére, hogy a lehető legtöbb információt begyűjtsék.

A legtöbb csapatnak sikerült is véghezvinnie előzetes elképzeléseit, azonban kissé meglepő módon a Mercedes erőforrásaival felvértezett istállók végeztek a körszámláló lista végén, mivel előbb a gyári csapatnál, majd az Aston Martinnál is váltóproblémák akadtak.



A teszt legmelegebb pillanatára egészen az utolsó percig várni kellett, amikor is a kamerák azt mutatták, hogy a ferraris Carlos Sainz közvetlen közelről üldözi Kimi Raikkönent. Később kiderült, hogy a 10-es kanyarban a spanyol kissé optimistán bevetődött a finn mellé, és csak az Alfa Romeo versenyzőjének reflexén múlt, hogy nem lett nagyobb ütközés a dologból.

A bukótérből visszatérve Raikkönen elment Sainz mellett, aki elé lehullt a vörös posztó és hosszú kanyarokon át közvetlen közelről, agresszívan üldözte a finnt. Az egyelőre nem tiszta, hogy a bevetődés előtt esetleg a mezőny korelnöke elkövetett-e valamit, amivel ennyire felhúzta volna a spanyolt.

A Sky Sports két szakértője, a korábban egyaránt versenyző Martin Brundle és Karun Chandhok mondta el véleményét az ominózus esetről: „Azt gyanítom, a fiatalabb Sainz nem valami boldog” – kezdte Brundle. „Azt hittem, ki fogja lökni Raikkönent a következő kanyarok egyikében.”

Karun Chandhok is hasonlóképpen látta a szituációt: „A mozgásából egyértelműen ezt lehetett kiolvasni. Egyszerűen levadászta őt az egyenesben és úgy tűnt, mintha ki akarná lökni” – tette hozzá az indiai ex F1-es.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: