DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Nincsenek kérdőjelek, nyugodt vagyok

Csakúgy, mint az első tesztnapon, vasárnap is Max Verstappen érte el a legjobb köridőt. A holland úgy érzi, az autó kezelhetősége kiváló, így nyugodtan várja a szezonnyitó hétvégét.

Max Verstappen végzett az időlista élén, nemcsak a vasárnapi, de a háromnapos összevetést tekintve is. A Red Bull holland versenyzője délután vette át az autót Sergio Pereztől, aki a délelőtti etapon is élre repítette az RB16B-t.

„Teljesítettük az előre eltervezett programunkat, az autót pedig jó érzés vezetni” – olvashatók Verstappen szavai saját weboldalán. „Az autó viselkedése megjósolható, ami nagyszerű, ráadásul problémákba sem nagyon ütköztünk a teszt alatt, így nagyobb kérdőjelek nélkül távozhatunk Bahreinből.



„Az autó egyensúlya rendben van, de egy versenyhétvégén lehet, hogy egy kicsit másmilyen lesz. Azt nem tudhatjuk, hogy a többiek mennyire megtankolt autóval köröztek, de összességében jók a megérzéseim.”

Feltették a kérdést a hollandnak, hogy nyugodtabban készül-e ennek fényében az első versenyre, mint a korábbi években, de Verstappen nem szeretné, ha bármi elterelné a figyelmét: „Én mindig nyugodt vagyok, csak így tudjuk a legjobbunkat kihozni magunkból, a többi úgy is az autón múlik, de eddig minden pozitív irányba mutat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: