DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez öt versenyt ad magának a belerázódásra

Elégedetten értékelte karrierje legrövidebb előszezonját a mexikói, aki komoly potenciált érez a Red Bull 2021-es autójában – de elismeri: némi időbe telhet, mire teljesen felveszi a ritmust.

Teljesítette első Red Bull-os tesztjét Sergio Perez: a mexikói másfél napot töltött az RB16B volánja mögött, s amikor kiszállt az autóból a vasárnapi ebédszünetet megelőzően, még övé volt a bahreini gyakorlás legjobb eredménye. A rutinos pilótának természetesen időbe telik megszoknia az új környezetet és munkaeszközt, de azt már most érzi, hogy jó eredményekre lehet képes az autó:

perez-redbull-bahrein-teszt-1



„Nagyon különbözik egymástól, ahogy az egyes autókat vezetjük, szóval egy másik autóhoz egy másik stílussal kell alkalmazkodni” – mondta el Perez az FIA által rendezett sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is jelen volt. „De összességében azt kell mondanom, hogy komoly potenciál rejlik benne. Úgy gondolom, amikor megértem teljesen az autót, jó helyzetben leszünk.”

Arra a kérdésre, hogy mennyi időbe telik szerinte, mire teljesen felveszi a ritmust a Red Bullnál, így felelt a versenyző: „Nehéz konkrét számot mondani – úgy hiszem, öt verseny után. Ha már más helyszínekre megyünk és más körülményekkel is találkozunk, akkor jobban megismerhetjük a csapatot és az autót. Úgy gondolom, öt rendes futam után rendben leszünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: