DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Három csapatra figyelt fel Hamilton a teszten

Több rivális tempóját is versenyképesnek érzi Lewis Hamilton, aki izgatott, hogy nagyobb harcok várhatnak rá. Különösen a Red Bull-lal számol, amely „erős felállással és új gépállattal” áll ki ebben az évben.

A Formula-1-es tesztelés alapján nem egyszerű erőviszonyokra következtetni – annyi különböző programot végeznek az egyes csapatok, nem is beszélve arról, ha valaki szándékosan rejtegeti képességeit –, Lewis Hamilton azonban három rivális istállót szúrt ki, melyek meglátása szerint a Mercedes fő ellenfelei lehetnek 2021 folyamán.

„Kétségkívül egészen meggyőző volt néhány csapat sebessége. Úgy gondolom, a Red Bull különösen erősnek tűnik. Emellett jó látni, hogy a McLaren is erős, a Renault (Alpine) pedig szintén. Izgatott vagyok, mert ez azt jelenti, hogy élvezetes lesz” – emelte ki Hamilton a vasárnapi FIA-sajtótájékoztatón, hogy a tavalyi második, harmadik és ötödik konstruktőri helyezettel számol.

„Egy új gépállat áll a rendelkezésükre ebben az évben nagyon erős felállással” – mondta kifejezetten a Red Bullról. „Két versenyző és egy nagyon jó autó. Miután megnyerték az utolsó futamot, arra következtethetünk, hogy most is ott lesznek, ha nem is a legelején. Az első versenytől fogva egész éven át nagy harcot fogunk vívni. Favoritnak is lehet nevezni őket, ha akarják, hiszen erősek. De az ilyenre nem igazán fókuszálok.”



 

A sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is jelen volt, elismételte szombati nyilatkozatát: nem gondolja úgy, hogy a csapatnak aggódnia kellene, annak ellenére, hogy a teszt egy váltóhibával kezdődött, majd vezethetőségi gondok voltak jellemzők, melyek kicsúszásában is közrejátszottak.

„Nem pocsékolom az időmet arra, hogy aggódjak. Ez elvonja a figyelmet attól, hogy megoldásokat találjunk. Egyszerűen keményen dolgozunk, és arra fókuszálunk, hogy a rövid tesztelés végére a lehető leghatékonyabbak tudjunk lenni. Sőt, úgy gondolom, még jobb, ha valami nem megy simán. Ne legyen sima most és legyen az, amikor versenyezni fogunk. Ez tökéletes időszak arra, hogy hibákat találjunk, problémáink legyenek. Örülök is neki. Senkit sem ijesztenek meg ezek a gondok, számos bajnoki címet nyertünk, tudjuk, mi szükséges hozzá” – mondta magabiztosan Hamilton.

A britnek osztották ki az utolsó tesztnap délutáni szakaszát. Szombaton Valtteri Bottas az utolsó órában futotta meg a nap legjobb körét – naplemente után, amilyen körülmények között két hét múlva az időmérőn is gyorsnak kell lenni –, így nem kizárt, hogy Hamilton egy újabb villantással feledteti a rögös kezdést, ezzel pedig egészen más összképet mutat majd a csapat felkészülése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: