DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ferrari: Nem hátrány többé az egyenes

Mattia Binotto fontos hírt osztott meg a nyilvánossággal: az adatok egyértelműen alátámasztják, hogy a csapat leküzdötte fő gyengeségét az előző szezonból, egyenesbeli lassúságát.

A Ferrari a 2021-es szezonra jelentősen átszabta erőforrását, hogy kiküszöbölje előző évi gyengeségét, az egyenes vonalú tempót. Az SF1000 reménytelen volt az egyenesekben, ahol a motorerő és az alacsony légellenállás a döntő. Az SF21 motorját úgy alakították át, összhangban az aerodinamikai módosításokkal, hogy véget vessenek a küszködésnek, amely miatt a csapat mindössze hatodik lett a konstruktőri pontversenyben három dobogós helyezéssel.

Miután a Ferrari-motort használó Alfa Romeótól Kimi Raikkönen szűkszavúan, de az erőforrás javulásáról számolt be, Mattia Binotto csapatfőnök is alátámasztotta a vasárnapi FIA-sajtótájékoztatón – mely a Formula.hu részvételével zajlott az online térben –, hogy a négy hosszabb egyenes szakaszt is tartalmazó bahreini pályán tapasztaltak alapján sikerült felzárkózniuk a kritikus területen.



„Tudtuk, hogyan szerepelt a motor a fékpadon, de amikor belekerül az autóba, a pályán már a sebesség számít, végső soron pedig a többiekhez viszonyított sebesség. Tavaly ezen a versenyen, Bahreinben az időmérőn rettentő lassúak voltunk az egyenesekben. Még a Q3-ba sem sikerült bejutnunk, nagyon messze voltunk a pole-tól. Most, ha megnézem az adatokat, azt látom, hogy legalább az egyenesbeli sebesség rendben van. Nem látszik akkora hátrány, mint tavaly” – mondta el Binotto a sajtókonferencián a délelőtti szakaszt követően, melyben a csapat versenyzője, Charles Leclerc második időt autózott.

„Tudjuk, hogy ez nem csupán a motorerőn múlik, hanem az autó légellenállásán is, ahogy tavaly már sokszor elmondtuk. Hadd tegyem hozzá, mindkét versenyző hozzájárult ahhoz, hogy javulhasson sebességünk az egyenesekben. Most úgy érezzük, többé már nem hátrány számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: