DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel nem akar bosszút állni a Ferrarin

A négyszeres világbajnok egyértelmű célja, hogy az Aston Martinnal a Ferrarik előtt végezzen, de semmilyen személyes bosszúvágy nem vezérli. Csak az, hogy csapatát a legmagasabbra vezesse.

2020-ban a Ferrari meglehetősen méltatlanul bánt Sebastian Vettellel, sokan már azt gyanították, hogy például az istálló szándékosan szabotálja a német pilóta versenyhétvégéit és valóban rengetegszer meg is gyűlt a baja a pilótának a tavalyi vörös géppel. A sok technikai probléma mellett valahogy a beállítások sem stimmeltek soha.

Ennek megfelelően néhány kivételtől eltekintve kicsit sem tudta felvenni a versenyt csapattársa, Charles Leclerc tempójával, az istálló pedig minden idők egyik legrosszabb eredményét érte el és az idei szezonban sem valószínű, hogy a Ferrari felzárkózhatna az élmezőnybe. Annál inkább esélyes erre Vettel új csapata az Aston Martin a bivalyerős Mercedes-motorral.

Hogy vezérli-e a német ászt személyes bosszúvágy, hogy visszavágjon a Scuderiának? Egyáltalán nem, de legyőzni mindenképpen le akarja győzni korábbi csapatát, hogy a mostanit minél feljebb emelhesse. 

Vettel sok futamot nyert a Ferrarival és semmilyen bosszú nem vezérli


„Nem azért szeretnék előrébb jutni, hogy revansot vehessek a Ferrarin. Eljön a pillanat, amikor a piros lámpa zöldre vált, de hogy éppen a Ferrari előtt, vagy mögött vagyunk, számomra nem igazán számít. De mivel a ki nem mondott céljaink egyike, hogy az év végi harmadik helyet elcsípjük, ezért a Ferrari elé is kell kerülnünk” – mondta el véleményét Sebastian Vettel a Sky Germany hasábjain.

„Részemről semmilyen személyes elégtételt nem jelent, ha a Ferrari előtt végzünk. Amennyiben ez mégis sikerül, örülni fogok, ám az nem a bosszú miatt lesz, hanem mert elégedett leszek a saját és csapatom teljesítményével.”

Vettel tavaly valóban egészen borzalmas évet zárt, pályafutása során a legrosszabbat. Mindössze a 13. pozícióban végzett az összetettben, ez messze a leggyengébb teljes évada lett, mivel 2008-ban még a Toro Rossóval is a nyolcadik helyet érte el, ráadásul futamgyőzelmet is szerzett a kiscsapatnak.

„Hogy mi a célom az idei évre? Nem szeretem ezt számokban meghatározni előre, mi is a célkitűzés 2021-re. Remélem, hogy minimum meg tudjuk őrizni a csapattal a negyedik helyet, de a legfontosabb az, hogy mindenki elégedett lehessen saját teljesítményével az év végén az Aston Martinnál. Ezért nem mondom ki, hogy a cél a harmadik hely, versenyről versenyre szeretnénk fejlődni” – tette hozzá Vettel, akik sokak szerint teljesen újjá fog születni Lawrence Strollék csapatában. Ha mégsem, akkor az valószínűleg karrierje végét is jelentheti.

Vettelre egyébként sem jellemző az ellenségeskedés, bár már 2014 végén elhagyta a Red Bullt, a mai napig kiváló a kapcsolata egykori istállójával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: