DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Komoly következmények várhatnak Mazepinre”

Az FIA elnöke, Jean Todt úgy véli, diszkrimanatív lett volna az orosszal szemben, ha a videós botránya miatt nem engedik indulni az F1-ben, de a következő kihágásnak már súlyos következményei lesznek.

Már a Formula-1-es bemutatkozása előtt botrányhős vált Nyikita Mazepinből, akiről még decemberben került fel egy videó a közösségi médiába, amelyben egy nő melleit fogdossa. Az F1-es közvélemény azóta is fúj a debütálás előtt álló oroszra, aki a csütörtöki sajtótájékoztatóján is főként erről az ügyről kapott kérdéseket.

mazepin-dppi-2020



Sok rajongó odáig ment, hogy emiatt ki kellene rakni a Haas pilótáját az F1-es mezőnyből, Jean Todt FIA-elnök viszont az ezt célzó kérdésre válaszolva rámutatott, hogy ez nem lett volna fair – minderről a Cambridge Union Societynek adott és a RaceFans.net által szemlézett interjúban beszélt:

„Ahhoz, hogy a Formula-1-ben versenyezz, kell lennie szuperlicencednek. Azt pedig nem egyszerű megszerezni, hiszen 40 pontot kell összegyűjteni. Szóval minden pilóta, aki összeszedi a 40 pontot, rajthoz állhat a Formula-1-ben. Mazepinnek pedig megvoltak a pontjai, szóval diszkrimináció lenne nem engedni őt indulni. Miért ne versenyezhetne az F1-ben? Ennek egyetlen oka az lehetne, hogy nincs meg a szuperlicence, de nem ez a helyzet.”

A részben kitérő válasz ellenére azért Todt is hangsúlyozta, hogy a következő incidens esetén már súlyos következményei lehetnek Mazepin viselkedésének: „Hogy világos legyen: nem örülök a helyzetnek. Kapott egy figyelmeztetés, hogy amennyiben ismét hasonló történik, annak komoly következményei lesznek. Ami azt illeti, ez az egész a privát életében történt, és sajnos nem fordított rá elég figyelmet. Egyszerűen csak bízom benne, hogy megtanulta a leckét.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: