Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 18. szerda
Bulvár

Mazepin nem árulta el, bocsánatot kért-e a megfogdosott hölgytől

Vállalja a felelősséget a tetteiért, meg is értette, miért volt helytelen az, amit a közösségi oldalakra felkerült decemberi videóban tett – állítja a Haas F1-es debütálás előtt álló orosz pilótája.

A Haas délelőtti autóbemutatója után a médiának lehetősége nyílt Nyikita Mazepinnel egy videós konferencián beszélgetnie, amely eseményre a Formula.hu is meghívást kapott. Ahogy az várható volt, a kérdések jelentős része a debütálás előtt orosz pilóta néhány hónappal ezelőtti botrányához kapcsolódott – amíg egy ponton meg nem kérték a részt vevő újságírókat, hogy más témákról is essen szó. Mazepinről decemberben került fel egy videó a közösségi oldalakra, amelyen egy fiatal nő mellét fogdosta. A csapat saját bevallása szerint komolyan vette az ügyet, s most Mazepin is elárulta, hogy megbánta a tettét:

„Az elég világos, hogyan tekintek a cselekedetemre: nem vagyok rá büszke. Nem úgy viselkedtem, ahogy kellett volna. Nem volt sok időm ráeszmélni, mit értem el azzal, hogy a Formula-1-be kerültem, és nem úgy álltam ehhez, ahogy kellett volna. Vállalom érte a felelősséget, és készen állok a továbbiakban is így tenni.”

mazepin-haas-1-v2A 22. életévét nemrég betöltő versenyző a közösségi médiában ellene indult kampány kapcsán úgy fogalmazott: reméli, hogy a pályán mutatott teljesítménye beszél majd helyette. „Nem tudok szavakat adni az emberek szájába, de biztos vagyok benne, hogy teljesíteni fogok a pályán. Meggyőződésem, hogy azzal az iránnyal, amerre haladok és a befektetett munkával az eredmények is jönni fognak, szóval szeretném, ha a versenyzésem beszélne helyettem.”

Mazepin hangsúlyozta: köszönettel tartozik az alakulatának a botrány kapcsán tanúsított segítségért. „Nagyon segítőkészek és támogatók voltak, hogy tanulhassak ebből az incidensből” – mondta a pilóta, aki arra a kérdésre kitérő választ adott, hogy aggódott-e amiatt, hogy az ügy okán ténylegesen elveszítheti az F1-es ülését.

Arra a kérdésre, hogy konkrétan mit tanult az esetből, így felelt: „Az, hogy fellépsz a Formula-1-be és ott leszel versenyző, azt jelenti, hogy hirtelen rengeteg fiatal gyermeknek válsz a példaképéve, aki ugyanezt célozta meg. Emiatt bizonyos viselkedési normákat kell követned. Én ezt sajnos nem így csináltam egyből. Az egyik, amit tanultam, hogy hogyan kell viselkednek ilyen helyzetben, a másik pedig az, hogy hogyan kell viselkedni a közösségi oldalakon.”

Mazepin arra sem adott egyenes választ, hogy elnézést kért-e az említett videóban szereplő hölgytől: „Úgy vélem, az ő magánélete nagyon fontos ebben az ügyben. Nem hiszem, hogy korrekt lenne a részemről, ha más embereket is belekevernék ebbe a média előtt zajló diskurzusba” – fogalmazott a haasos, aki újbóli kérdésre megerősítette, hogy azt is felfogta, hogy nemcsak F1-es versenyzőként, hanem emberként is elítélendő, amit tett: „Igen, megértettem. Vállalom is a felelősséget érte, ahogy azt korábban elmondtam. Emberként is egy bizonyos viselkedést kell mutatnunk, hogy békés, emberséges világban élhessünk. Biztos vagyok benne, hogy mostantól én is ilyen leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: