DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Fehér festést villantott a Haas 2021-re

Idei autója leleplezésén egy új névadó szponzor érkezését is bejelentette az amerikai gárda, ami idén a Nyikita Mazepin édesapjához köthető Uralkali támogatásával áll rajthoz az F1-ben.

Kedden délelőtt 9-kor a sorban kilencedikként tartott bemutatót a Haas Formula-1-es istállója. Az apró amerikai gárda a tavalyihoz képest merőben más, fehér alapon piros-kék festéssel lepte meg a nagyközönséget. A váltás nem véletlen, hiszen a teljesen új pilótapárosuk egyik tagja, az orosz Nyikita Mazepin érkezésével egy tőkeerős támogató is csatlakozott az alakulathoz. Ennek megfelelően az idei évtől az Uralkali lesz a Haas névadó szponzora. A csapat két pilótája közül valójában senki sem szorul bemutatásra, a másik autót Michael Schumacher fia, Mick fogja vezetni.

Az autóval kapcsolatos legfontosabb információ, hogy a Haas a szezonkezdettel egy időben le is állítja annak fejlesztését, és 2022-re fordítja minden erőforrását. A csapat egyelőre csak a VF-21 digitálisan renderelt képeit mutatta be, a valódi autóról március 12-én, a bahreini előszezoni tesztet megelőzően hull le a lepel. Gene Haas csapattulajdonos a leleplezés kapcsán elárulta, nagy örömmel tölti el az Uralkali és a két újonc érkezése, ami kétségkívül egy új fejezetet nyit az istálló történetében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: