DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem lesz első számú pilóta az Alpine-nál

Bár egy kétszeres F1-es világbajnok és egy viszonylag rutintalan fiatal pilóta alkotja az átalakuló csapat párosát, az Alpine vezérigazgatója szerint nem fognak sorrendet felállítani közöttük.

Két év kihagyás után tér vissza a Formula-1-be Fernando Alonso, aki karrierje során eddig két vb-címet és 32 nagydíjgyőzelmet szerzett. Csapattársa az az Esteban Ocon lesz, aki ezzel szemben mindössze egyetlen dobogós helyezést tud felmutatni, és jóval kevesebb is a tapasztalata.

Alonso ráadásul korábbi csapatainál is szerette, ha elsősorban az ő érdekeire koncentrálnak, de Laurent Rossi, az Alpine elnök-vezérigazgatója a Crash.net szakoldalnak nyilatkozva leszögezte: nem lesz náluk első számú pilóta sem a spanyol, sem senki más.

„Nálunk nem létezik ilyen. Nem gondolnám, hogy túl sok csapatnál lenne ilyen, hogy őszinte legyek, legalábbis nálunk biztosan nincs. A versenyzőknek a lehető leggyorsabbnak kell lenniük, és egyértelműen harcolniuk kell egymás ellen. Egy egészséges versengésről van szó, ennyi. Nincs utasítás és nincs első számú pilóta.”

Bár Alonso csapatutasítások nélkül is az esetek többségében alaposan kollégája fölé kerekedik, Ocon nem fél a vele való együttműködéstől, sőt: „Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Fernandóval” – idézi a franciát a PlanetF1. „Izgalmas látni, hogyan dolgozik egy kétszeres F1-es világbajnok, és kiváltság egy csapatot alkotni vele. Várom már, remek lesz az együttműködés közöttünk. Már a tavalyi év vége felé elkezdtünk együtt dolgozni, és ez még inkább így lesz a következő napokban és hetekben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: