DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Idén óriási lehetőséget kap az Aston Martin

Sebastian Vettel érkezésével némileg háttérbe szorult Lance Stroll, de mivel a tulajdonos fia, ne gondoljuk, hogy rosszul bánnak majd vele. A fiatal kanadai érzi, 2021 hatalmas esély számukra.

Az átmeneti Racing Point nevet lecserélve idén már az igen jól csengő Aston Martin égisze alatt indul Lawrence Stroll felfelé törekvő istállója. Rendkívül jók az előjelek, Sebastian Vettel és a neves brand érkezése vonzza a szponzorokat, ennek megfelelően a tavalyi remek eredményeket idén megfejelnék azzal, hogy megszerzik a harmadik helyet év végén. A határ a csillagos ég?

Lance Stroll immáron ötödik teljes szezonját kezdi a Formula-1-ben, ebből a harmadikat tölti jelenlegi gárdájánál, ahol milliárdos édesapja a fő tulajdonos. A fiatal kanadai alig várja, hogy volán mögé ülhessen, a célok pedig nagyon magasan járnak.

„Óriási energia van a csapatban, mindenki izgatottan várja ezt az évet. Az autó jónak tűnik és jól is néz ki. Tavaly rengeteget tanultunk, rengeteg potenciál volt bennünk, bár néhány nagy lehetőséget azért elpuskáztunk. Így is az utolsó pillanatig harcban voltunk a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért, nagyon kevéssel csúsztunk le róla. Úgy vélem, most még inkább éhesek vagyunk arra, hogy idén végre elérjük ezt a célt, meglátjuk, mi sül ki belőle” – ecsetelte véleményét Lance Stroll a csapat sajtóközleményében.

Stroll és Vettel között vajon hogyan alakul házon belül a versengés?


„Ez az évad egyik legizgalmasabb része, amikor bemutatjuk az autót, ilyenkor válik minden valósággá, ami korábban csak terv volt. Különös izgalommal tölt el mindenkit, hogy immáron Aston Martin néven futunk. Teljesen feltöltődve érkeztem vissza a téli szünetről, most már harmadik éve dolgozhatok együtt ezzel a csapattal, amelyet csupa nagyszerű ember alkot.”

„Megvan nálunk az a stabilitás, amire pilótaként szükségünk van, otthon érzem magam itt. Minden töredékmásodpercért megharcolunk idén, teljesítményünket a lehető legoptimálisabbá kell tennünk. Rögtön az elején bele kell vetnünk magunkat a kemény munkába, idén ugyanis még kevesebb tesztnap áll rendelkezésre a felkészüléshez.”

„A szimulációs munkát igen eredményesen végeztük el, ezzel is előkészítettük a terepet a tesztek előtt. Számos indokból idén még magasabbak lesznek az elvárásaink magunkkal szemben, 2021 óriási esélyt tartogat számunkra, több kiemelkedően jó eredményre számítok. 2020 végén nagyon ott voltunk az elejében, úgy vélem, idén is hasonlóan elöl lehetünk” – tette hozzá Stroll.

Egyértelműen a harmadik erő lesz idén az Aston Martin, vagy például a McLaren megtréfálhatja Strollékat?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: