Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 17. szombat
F1

Hamilton: A vb-cím mellett a sport sokszínűbbé tétele a célom

A rekordot jelentő nyolcadik vb-siker mellett azt is célul tűzte ki maga elé a brit, hogy konkrét lépéseket tegyen a sokszínűség érdekében. Arról is beszélt, miért csak egy évre írt alá a Mercedesszel.

Egészen február elejéig kellett várnunk arra, hogy Lewis Hamilton végre aláírja a szerződéshosszabbítását a Mercedesszel. Toto Wolff rendre azzal magyarázta a késlekedést, hogy a tavalyi vb-hadjárat és a koronavírus-járvány miatti komplikációk okán túl későn tudták csak megkezdeni a tárgyalásokat, s ugyanez az oka annak is, hogy csupán egyetlen szezonra szól a hétszeres világbajnok brit új kontraktusa.

hamilton-mercedes-2021-bemutatoA Mercedes hivatalos keddi csapatbemutatóján maga Hamilton is megszólalt ez ügyben, első alkalommal kifejtve a véleményét az új szerződéséről és annak hosszáról – szavait a Motorsport.com szaklap idézi:

„Először is, valamelyest abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a legnagyobb részét mostanára elértem annak, amit el akartam érni. Szóval nincs igazán szükség arra, hogy túlságosan sokáig tervezzek előre a jövőt illetően. Úgy gondolom, elég szokatlan időszakot élünk meg, és csak évet akartam. Aztán beszélhetünk arról, hogy akarunk-e még többet hozzáadni, ha kell.”

A brit pilóta idén nyolcadik vb-címét szerezheti a Formula-1-ben, amellyel immár egyedüli csúcstartóvá válhat, maga mögé utasítva Michael Schumachert is. Hamilton azonban nemcsak ezt, hanem a pályán kívül is komoly célokat tűzött ki maga elé: tovább folytatná a sport sokszínűbbé tételéért folytatott kampányát, amely egyébként a mercedeses szerződésében is helyet kapott.

„Ami a 2021-es fő célt illeti: korábban csak annyi volt, hogy megnyerjük a világbajnokságot, de most már ezt is hajtjuk… Tavaly sokat beszéltünk az egyenlőségről és a befogadásról, idén pedig biztosra kell menni, hogy lépéseket is tegyünk ennek érdekében. Ez a magja annak, ami hajt engem. De persze azért vagyunk, hogy győzzünk, ezért dolgoznak mind az itteni srácok és lányok. És ez is a célom, hogy ezt megadjam nekik” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?