Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 17. szombat
F1

Marad a fekete és az ezüst is: itt az új Mercedes

Több részlet kiszivárogtatása után végre egyben is megmutatta idei F1-es versenygépét, a W12-es kódjelű autót a világbajnok alakulat: a tavalyi fekete és a tradicionális ezüst együtt alkotja az új festést.

A bemutatók tekintetében „szuperkeddnek” nevezhető március 2-t a Mercedes indította azzal, hogy a délre ígért bemutató előtt fél órával közzétette az első stúdiófotókat az idei Formula-1-es autójukról – igaz, korábban is már elég sok részletet kiszivárogtattak a hivatalosan Mercedes-AMG F1 W12 E Performance névre hallgató modellről.

Mint az sejthető volt, a tavaly a rasszizmus ellenes kampány nevében használt fekete festés és a tradicionális ezüst egyszerre jelenik meg a versenygépen: főként előbbi színben pompázik Lewis Hamilton és Valtteri Bottas idei játékszere, de a motorborítás ezüstös dizájnt kapott, rajta sok-sok AMG-logóval, amely mutatja a csapat szorosabb együttműködését a márkával (az AMG-logók a korábbi csillagos mintázatot váltották fel). A két alapszín mellett minimális mértékben a vörös is megjelenik az autón, az immár 33 százalékos résztulajdonnal bíró INEOS révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?