DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Megegyezett Hamilton és a Mercedes

Megtörtént, amire már régóta vártunk: a hétszeres világbajnok és a Mercedes megállapodott egymással, úgyhogy nincs változás, Hamilton 2021-ben is a bajnokcsapatnál fog versenyezni.

Hétfő délben a Mercedes hivatalosan is bejelentette, hogy Lewis Hamilton 2021-ben is az istálló pilótája lesz - véget értek a találgatások, a versenyző és a csapat megállapodott egymással. Ugyanakkor a bejelentésben nem szerepel a szerződés hossza, csak arról beszélnek, hogy a sport egyik legsikeresebb együttműködése a kilencedik szezonjában is folytatódik, de nem tudni, hogy meddig.

hami_4



A közlemény szerint a közös elköteleződés jelenti a szerződés alapját, annyit viszont hozzátettek, hogy a megállapodás értelmében lesz egy közös jótékonysági alapítványuk, amelynek feladata a motorsportban való sokszínűség növelése, elérése lesz. 

"Izgatottan várom a kilencedik szezonomat a mercedeses csapattársaimmal. Hihetetlen dolgokat értünk el együtt és még többet szeretnénk ráépíteni erre a sikerünkre, egyúttal folyamatosan fejlődni a pályán és azon kívül is. Ugyanennyire elkötelezett vagyok az iránt is, hogy folytassuk a motorsport sokszínűbbé tételét a következő generációk számára és hálás vagyok azért, mert a Mercedes nagyon támogat ebben a dologban. Büszkén mondhatom, hogy ebben még tovább lépünk idén, mert elindítjuk az ezt segítő alapítványunkat. Inspirál minden, amit együtt építhetünk és alig várom, hogy újra ott legyek a pályán márciusban" - nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban Hamilton.

Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője hozzátette, hogy mindig is együtt akarták folytatni, de a szokatlan szezon után időbe telt, mire átbeszélték a részleteket - ő viszont kimondta, hogy egyelőre csak egy évről döntöttek, illetve egy hosszabb projektbe vágnak bele a pályán kívül. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: