DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Tiszteljük Hamiltont, de nem félünk tőle

A Ferrari pilótapárosa ugyan a legmélyebb tisztelettel rendelkezik az idén rekordnak számító nyolcadik címére hajtó Lewis Hamilton iránt, de Sainz és Leclerc is elmondta, hogy nem félnek tőle.

A turbó hibrid korszak 2014-es kezdete óta mindössze egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem Lewis Hamilton lett a Formula-1 világbajnoka, még 2016-ban, akkor ugyebár csapattársa, Nico Rosberg zsebelte be a bajnoki címet.

Azóta is csak kósza kihívói akadtak a britnek és leginkább a Mercedesnek, a brit pedig az elmúlt 138 futamból 73-at megnyert, ami szintén elképesztő dominanciáját támasztja alá. A Ferrari idén sem valószínű, hogy elkapja az Ezüst Nyilakat, de legalább a pilótáikban megvan a tűz.

„Amikor felhúzom a fejemre a sisakot, számomra minden pilóta egyformává válik. Az első versenyeimen elég fura volt, hogy azok a pilóták, akiket eddig csak nézhettem, most ellenem versenyeznek” – mondta Charles Leclerc a GP Fansnek.



„Ma már mikor harcba elegyedek valakivel, sosem az jár a fejemben, hogy mit ért el eddig a sportban. Mindenkihez óriási tisztelettel állok, Lewis pedig különösen sok minden ért el, de amikor rajtam van a sisak, ugyanúgy felveszem vele a harcot, mint bárki mással.”

Újdonsült csapattársa, a McLarentől érkező Carlos Sainz is hasonló véleményen van: „Amikor megérkezel, az egész hihetetlennek és különlegesnek tűnik. A hőseid ellen harcolhatsz, olyan emberek ellen, akiket régen a tv-ben láttál.”

„Viszont hat év után ha meglátok egy Mercedest magam előtt, akkor azzal a Mercedesszel szeretnék harcolni, pontosan ugyanúgy, mintha bárki más lenne előttem. Hihetetlen, hogy Lewis már hétszeres világbajnok, amiért elképesztően tisztelem, még akkor is, ha nem látom őt az autóban.”

„Igazából erre nem is nagyon szoktunk gondolni, csak arra koncentrálunk, hogy legyőzzük. Sajnos mostanában nem sok lehetőségem adódott Lewis ellen harcolni. Annyira jó autóval rendelkezik, hogy alig volt valami harc mostanában, de talán hamarosan eljön az én esélyem is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: