DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez megnehezítené a Mercedes életét

A mexikói pilóta feltett szándéka, hogy a Red Bullt hozzásegítse az évek óta egyeduralkodó csapat legyőzéséhez –Max Verstappen is bízik benne, hogy új csapattársa erősítést jelent ilyen téren.

Amióta Daniel Ricciardo 2018 végén elhagyta a csapatot, a Red Bull az esetek túlnyomó többségében csak Max Verstappen révén képviseltette magát a közvetlen élmezőnyben. Előbb Pierre Gasly, majd Alexander Albon ugyanis jórészt a középmezőnyben küszködött, ez pedig az energiaitalosok stratégiai lehetőségeit is erősen behatárolta. Bár Verstappen így is szerzett győzelmeket, a Red Bull bízik benne, hogy az újonnan igazolt Sergio Pereznek köszönhetően végre tényleg kétautós csapatként működhetnek.

perez-redbull-silv-teszt-1



Ebben bízik maga a mexikói pilóta is, aki a múlt héten első köreit is megtette az RB16B-vel – minderről a Formula1.com hasábjain beszélt: „A célunk, hogy győzzünk. Ennek nyilván van egy folyamata. Remélhetőleg az autó elég jó ehhez, de meg kell várnunk, hogy ezt meglássuk. A Mercedesnek volt némi előnye a csapattal szemben az előző években, szóval remélhetőleg idén közelebb kerülhetünk hozzájuk és megnehezíthetjük a dolgukat.”

Perez már várja a Verstappennel való közös munkát is: „Max óriási tehetség, és már alig várom, hogy elkezdjük együtt dolgozni. Látható, mennyire természetes tehetség, és technikai fronton is erős, szóval már várjuk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezhessünk a csapatnak.”

Hasonlóan vélekedik Verstappen is új csapattársáról: „Eddig is jól kijöttünk Checóval, alapból nagyon nyugodt és jó a kapcsolatunk. Számomra ez nem jelent nagy változást, hogy őszinte legyek. Ami viszont a csapatot illeti: mindig az a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük mindkét autóval – meglátjuk, ez idén jobban fog-e menni. Természetesen ez a cél, mind ezt akarjuk, hogy talán megnehezítsük a Mercedes dolgát. Úgy értem, alighanem még mindig ők lesznek a favoritok, aztán meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok” – fogalmazott a holland, hozzátéve, hogy Perez más csapatokkal és motorokkal szerzett tapasztalata is segíthet a Red Bullnak a felzárkózásban.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: