DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen nincs elragadtatva a sprintversenyektől

A Formula-1 vezetői sprintfutamokkal próbálják feldobni a száguldó cirkuszt, azonban Verstappen és Perez azon túl, hogy nyitottak az új ötletekre, szeretnék, ha az F1 nem vesztené el a DNS-ét.

Ross Brawnék azzal szeretnék feldobni a Formula-1-es versenyhétvégéket, hogy sprintversenyeket láthatnánk szombatonként, amelyre a csapatok is nyitottak, bár szeretnének további részleteket tudni, hogy jár-e pont a győzelemért, illetve az apróbb részleteket is tudni szeretnék.

A Red Bull párosa nyitott az új ötletekre, ugyanakkor vannak fenntartásaik is, mondta el Perez és Verstappen a Motorsportnak: „Szerintem óvatosnak kell lennünk, nehogy elveszítse a Formula-1 a DNS-ét” – mondta Perez.



Az F1 a Kanadai, az Olasz és a Brazil Nagydíjakon szeretné bevetni az újítást, a Red Bull-osok pedig nincsenek is ellene ennek: „Kissé kockázatos, de nyitott vagyok rá” – summázta véleményét a mexikói versenyző.

Csapattársa, Max Verstappen szerint nem ez fogja megoldani az F1 problémáit: „Szerintem nem szükséges több versenyt rendezni egy hétvégén. Én személy szerint szeretem a másfél órás versenyeket, mivel, ha olyan autókkal rendelkezünk, amelyekkel közel lehetünk egymáshoz és több csapat is esélyes a győzelemre, akkor szükségtelen a sprintverseny.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: