DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Hamilton idén sokkal többet fog nyafogni”

Merész jóslat a szakértőtől. Nem mindenki veszi annyira egyértelműnek a Mercedes idei dominanciáját. Van, aki szerint Hamilton nehezen tűri, ha nyomás alá helyezik és erre idén esély lehet.

A legtöbb vélemény szerint a Mercedes azért hozta Valtteri Bottast Nico Rosberg helyett a csapathoz, hogy Lewis Hamiltonnak sose gyűlhessen meg igazán a baja az istállón belül senkivel. Ezt pedig több ízben is láthattuk, hogy egyrészt a brit kiegyensúlyozottabb és jobb pilótának tűnik finn vetélytársánál, másrészt, amikor Hamiltonnak szüksége volt erre, akkor Bottas bármikor beállt a sorba és segítette Hamiltont (az egyik legjobb példa erre a 2019-es Szingapúri Nagydíj volt).

Bár nemrég olvashattuk Gene Haas véleményét, aki úgy véli, a Mercedes az óriási dominanciájával megölte a Formula-1 lényegét és a nézők halálra unják magukat, hogy állandóan Hamiltonék nyernek. Nem mindenki ért azonban egyet azzal, hogy 2021 is olyan mértékű Mercedes-uralmat hoz, mint az elmúlt két évad. Tom Coronel éppen azt ecsetelgeti, hogy Max Verstappen a kiváló Red Bull-Hondával odaérhet Hamilton nyakára és ezt a brit általában rosszul viseli, ha éppen nem a szája íze szerint alakulnak a dolgok.

2016 óta csapaton belül sem kapott igazi riválist, de most Verstappen odapörkölhet Hamiltonnak?


„Az elmúlt években Hamilton rendkívül könnyedén lett világbajnok, már jóval a szezon vége előtt. De arra számítok, hogy ezeknek az időknek vége, komolyan azt várom az idei évtől, hogy valami egészen mást fogunk látni” – fejtette ki véleményét a holland versenyző a Formule1.nl hasábjain.

Miért lenne több esélye idén Max Verstappennek? „A Honda mindent belead új erőforrásának fejlesztésébe, mielőtt távoznának a Formula-1-ből. Ennek így is kell lennie. Nem állítom, hogy Max (Verstappen) biztosan világbajnok lesz, de számomra nem kérdés, hogy idén Hamiltont sokkal többet fogjuk hallani nyafogni a rádióján. Mindig ezt csinálja, amikor valaki nyomás alá helyezi és támadja.”

„A Red Bull folyamatosan érkezett egyre közelebb és közelebb a Mercedesre, a távolság biztosan nem fog növekedni tavalyhoz képest. A Honda is minden erejét az idei fejlesztésekre fordította. Ha most nem érnek fel a csúcsra, akkor már sosem fognak” – tekintett előre Tom Coronel. Vajon, ha Hamiltont valaki valóban tartósan nyomás alá helyezi a világbajnoki cím tekintetében, képes lenne olyan hibákat véteni, mint amit még 2014 előtt több ízben is láthattunk tőle? Vagy azóta annyit fejlődött a vezetése, hogy nyomás alatt is győztes lenne?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: