DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Nem adjuk meg magunkat harc nélkül

A Red Bull idén minden áron elkapná a Mercedest, azonban szerintük egyértelmű, hogy a németek az esélyesebbek. Az Ezüst Nyilak teljesítményét méltatta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

Nemrég a Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott körbeudvarolta a Red Bullt, és úgy gondolja, egyértelműen ők lesznek a nyolcadik vb-címére hajtó Ezüst Nyilak legnagyobb kihívói. Azonban ahogyan a Mercedesnél magabiztosak, a Red Bullnál is tudják, a legnagyobb tisztelettel kell felvenniük a harcot a címvédővel szemben.

„A Mercedes csapata egy tökéletes gépezet” – idézi Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét az Autosport. „Ugyanakkor mi már megmutattuk többször is, hogy nem legyőzhetetlenek, ehhez azonban kemény munkára és alkalmazkodóképességre van szükség.”



A tavalyi szezon utolsó versenyét magabiztosan nyerte meg Max Verstappen a Mercedesek előtt, ez pedig feltüzelhette a Mercedest Horner szerint: „Úgy gondolom, elképesztően motiváltak az utolsó versenyen történtek miatt.”

„Arra számítok, hogy Toto és James Allison egy sokkal versenyképesebb technikát hoznak tető alá erre az esztendőre. Egyszóval nem szabad alábecsülnünk a Mercedes nagyságát egy pillanatig sem. Az a célunk, hogy átültessük a 2020-ban tapasztaltakat 2021-be.”

„A Mercedes az egyértelmű favorit hét zsinórban megszerzett világbajnoki címet követően, de nem fogunk fejet hajtani előttük harc nélkül. Mivel sok minden nem változik idén, arra számíthatunk, hogy erősek lesznek megint.”

„A tavalyi hibákból tanulva azonba úgy gondolom, hogy nagyobb nyomás alá tudjuk helyezni őket, még akkor is, ha hihetetlenül erősek és egyértelmű favoritok lesznek. Hatalmas kihívás előtt állunk, de élvezettel vetjük bele magunkat!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: