DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mercedes: Aznap, mikor legyőznek minket, elkezdhetnek félni

A Mercedesnél úgy érzik, azzal, hogy Sergio Perezt leigazolta a Red Bull, nagyobb fenyegetést jelentenek rájuk nézve, de ha legyőzik őket, akkor a Red Bullnál elkezdhetnek félni.

A Mercedes technológiai igazgatójával, Mike Elliott-tal a spanyol Marca készített interjút, amelyben Toto Wolffról, Niki Laudáról és a Red Bull jelentette kihívásról is beszélt. Az Ezüst Nyilak, melyek idén is feketék lesznek, zsinórban nyolcadik elsőségükre hajtanak 2021-ben.

„Ha sorra vesszük a csapatokat, leginkább a Red Bullt kell szemmel tartanunk, ők lesznek a legnagyobb kihívóink. Verstappen személyében rendelkeznek egy nagyszerű versenyzővel és Perez jó társa lesz szerintem” – mondta Mike Elliott.



„Perez pontokat fog szerezni akkor, mikor Verstappen nem, és a konstruktőri pontversenyben is erősebbek lehetnek a mexikói révén. Nekünk azonban van egy idézetünk, melyet még Niki Lauda mondott annak idején, melyhez mindig visszanyúlunk.”

„A győzelemből nem lehet tanulni, csak a vereségből” – utalt vissza arra a bizonyos idézetre Elliott. „A vereségnek sokkal nagyobb hatása van a csapatra, mint a győzelemnek. Toto is ezt a szemléletet osztja, ő azt mondta, hogy azon a napon, mikor legyőznek minket a kihívóink, elkezdhetnek félni.”

„Szerintem ez összhangban van Niki hozzáállásával, és a csapaton belül is uralkodik egy érzés, mely szerint hét világbajnoki cím nagyszerű, de messze nem tökéletes. A kihívóink erősek, mi pedig egy pillanatra sem engedhetünk ki, mert akkor legyőznek bennünket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: