DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Podcast: A Magyar Nagydíj igaz története

Az idén 35 éves Hungaroring létrejöttének fantasztikus történetéhez az idők folyamán számtalan városi legenda is hozzácsapódott, de most itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, és kiderítsük az igazságot: hogyan jött valójában Magyarországra az F1?

Legfrissebb adásunkban állandó szakértőink olyan különleges szemtanúknak adták át a helyüket, mint Tarnai Ágnes (Bernie Ecclestone akkori magyar tolmácsa), Szamos Miklós (a sportszakmai titkok mindenkori birtokosa), illetve Rohonyi Tamás (aki talán a legtöbbet tette a mogyoródi pálya és az első Magyar Nagydíj megvalósulásáért).

A közel négy évtizedes történetet Bethlen Tamás kérdései alapján kezdik el leporolni a vendégek, és felidézik, kinek a fejéből pattant is ki valójában a szocialista futam ötlete. Kiderül, mekkora nehézséget okozott eljuttatni a száguldó cirkuszt az akkori Vasfüggöny mögé, és szóba kerül az is, hogy a leintés után éreztek-e eufóriát azok, akik részt vettek a mai mércével is gigantikus méretű vállalkozás megvalósításában.

 

Hallgasd meg az adást, utána pedig várunk a Formula Podcast Facebook-csoportban, hogy kibeszéljük az elhangzottakat! A csoportban megfogalmazhatjátok kérdéseiteket, javaslataitokat, kritikáitokat, szidalmaitokat és átkaitokat, emellett a podcast@formula.hu mailcímre is írhattok nekünk, Twitteren pedig a #FormulaHUPodcast hashtaggel juttathatjátok el hozzánk mondandótokat! Hallgassatok belénk!

A Formula Podcast összes adása:

 

 

Formula Podcast_hirdetes_S02_E12_A



A Formula Podcast az alábbi felületeken érhető el – iratkozz fel, kövess minket!

spotify

rss-logo

applepod2

stitcher

castbox

buzz3

google-pc

rp 

deezer

addict

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: