DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris a Mercedesre figyel, nem a Ferrarira

A McLaren-Mercedes fiatal britje szerint nehezebb lesz ledolgozni a közvetlen élmezőnnyel szembeni lemaradásukat, mint maguk mögött tartani a maranellói gárdát a 2021-es szezonban.

A McLaren tavaly szoros küzdelemben a konstruktőri világbajnokság harmadik helyén végzett a Mercedes és a Red Bull mögött, többek között az élmezőnybeli státuszát elveszítő Ferrarit is megelőzve. A wokingiak idén már ráadásul Mercedes-erőforrásokat fognak használni, így akár tovább is közeledhetnek a két élcsapatra. Amikor arról kérdezték az alakulatnál és a Formula-1-ben is harmadik szezonjára készülő Lando Norrist, hogy ez lesz-e a nehezebb feladat vagy az esetleg feltámadó Ferrarit maguk mögött tartani, a brit így felelt:

norris-mclaren-teszt-1



„Egyértelműen az előttünk állókhoz való közeledés, mindig az a kicsit nehezebb” – idézi Norrist a Crash.net szaklap. „Szó sincs róla, hogy a Ferrari mérföldekkel jobb csapat lenne. Bízunk magunkban, hiszen mi is rendkívül jó csapat vagyunk, akik felzárkózást mutatnak az utóbbi években, folyamatos fejlődést elérve. Tavaly ezt minden eddiginél jobban megmutattuk, és nem szabad alábecsülnünk, mire voltunk képesek a múltban és mit érhetünk el a jövőben. És ez nem azt jelenti, hogy állandóan hátrafelé tekingetünk, hogy a többiek mit csinálnak.”

„Előre tekinthetünk, tudva, hogy rendkívül jó csapat vagyunk és rendkívül tehetséges emberek dolgoznak itt a McLarennél. Újra az élmezőnybe küzdhetjük magunkat, hogy a Mercedesszel és a Red Bull-lal harcoljunk. Erre koncentrálunk, ezért dolgozunk és ehhez közelítettünk az utóbbi években, de ez rengeteg időt és munkát vesz igénybe. Idén is folytatjuk viszont, ez a célunk.”

„De a Ferrari az Ferrari, roppant versenyképesek, megmutatták ezt egész F1-es történetük során. Lesznek olyan versenyek, ahol gyorsabbak lesznek, mint mi, de remélhetőleg több olyan futam lesz, ahol viszont lassabbak. De ez nemcsak rájuk, hanem az összes többi ellenfelünkre is vonatkozik.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: