DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: A sprintverseny már lejárt lemez

Bár Bernie Ecclestone nemrég beismerte, hogy kevesebbet kellene beleszólnia mások dolgába, most elmondta a tuti receptet az F1 által felvetett sprintversenyek lebonyolítására.

A Liberty Media szeretne új színt vinni az F1-es hétvégékbe azáltal, hogy sprintversenyeket próbálnának ki a kanadai, a monzai és a brazil versenyhétvégéken. Ugyan a csapatok érdeklődést mutatnak ezzel kapcsolatban, egyelőre ezt illetően még nem született döntés, mivel részleteket szeretnének tudni az istállók a lebonyolításról.

Az F1 korábbi nagyura, Bernie Ecclestone, aki elmondta, korábban már sokszor bajba sodorta magát azzal, hogy beleszólt mások dolgába, ezúttal sem tudott lakatot tenni a szájára, és kissé a Liberty Mediának odaszólva summázta a sprintversenyek ötletét.



„Ez egy régi ötlet, amit már az én időmben kiveséztünk. Az a kulcsa ennek a dolognak, hogy jól csinálják! Az emberek csak a főversenyt fogják megnézni, ha a rajtsorrend meghatározásán kívül nem fog másról szólni a sprintverseny” – mondta az Auto, Motor und Sportnak a 90 éves Ecclestone.

„Pontokat kell osztani a sprintverseny eredményére, aztán megfordítani a rajtsorrendet. Az első helyezett kapna 15 pontot, így ez alapján pedig meg kellene fordítani az első 15 sorrendjét a futam rajtrácsára.”

„Szerintem az én elképzelésem mindkét versenyt izgalmassá tenné, mert folyton azon menne a matek, hogy megéri-e az a 15 pont, hogy utána vasárnap a győztes csak a 15. helyről rajtoljon, vagy megelégedne a hatodik hellyel is a sprintfutamon, hogy aztán a főversenyen a 4. helyről indulhasson. Talán ezzel lehetne több pontot gyűjteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: