DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Sokszor bajba sodort már a nagy szám

A Formula-1 egykori mindenható ura beszélt arról, hogy olykor bizony bajba keverte magát meggondolatlan kijelentése miatt. Azonban ő mindenkire egyformaként tekint, de senki temetésén nem vesz részt.

A GQ-Magazine-nak adott interjújában ismerte el a 90 esztendős, immár négyszeres édesapa Bernie Ecclestone, hogy éles nyelvének bizony olykor megitta a levét. Hiába tett bárkire is szúrós megjegyzést a múltban, ő mindenkit egyformának lát.

„Néha nem sikerül úgy szavakba önteni a gondolataimat, ahogyan szeretném, emiatt pedig már sokszor bajba sodortam magam, de őszintén mondhatom, hogy számomra ember és ember között nincsen különbség. Úgy fogadok el mindenkit, amilyen.”



„Nem izgat a bőrszínük, az, hogy férfi vagy nő, nem érdekel a vallási nézetük, vagy az, hogy gazdagok, esetleg szegények. Nézzenek rám! Én alacsonyabb vagyok, mint az átlag, de engem ez nem zavar. Sőt, egy repülőn még kényelmesebben is tudom érezni magam, mint valaki, aki magasabb nálam. Mindennek megvan a pozitív oldala, semmi sem rossz teljesen.”

Ezt követően Romain Grosjean súlyos balesetét is felhozták Ecclestone-nak, aki bár megemlítette, hogy mennyit javult az F1 biztonsága, mégis inkább arról a hitvallásáról beszélt, hogy miért nem szokott temetésekre járni.

„Ha valakihez közel állsz, ő tud róla. Ezen túl mi értelme van elmenni a temetésére? Már halott” – esett át ismét a ló túloldalára az imént még érzelmes Ecclestone. „Úgy sem tudja, hogy ott voltam-e vagy sem.”

„Ma már sokkal biztonságosabbak az autók, hála Max Mosley-nak és Sid Watkinsnak. Emlékszem, mikor Francois Cevert meghalt Watkins Glenben, konkrétan kettévágta őt a szalagkorlát. Azonban bármennyit is fejlődött a technológia, el kell fogadni, hogy a Formula-1 sosem lesz teljesen biztonságos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: