DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Las Vegas és Indy az F1 kilátásai között

Az F1 új vezérigazgatója nem tett le arról a tervről, hogy az Egyesült Államokban legalább két nagydíjat rendezzenek egy évben, így több pálya is bekerült a potenciális versenyhelyszínek közé.

2012 óta minden évben a texasi Austin látja vendégül az Egyesült Államokba látogató Formula-1-es mezőnyt, de Stefano Domenicali tervei alapján ez hamarosan megváltozhat. Az F1 első embere szeretne több versenyt vinni az országba, és rögtön több opció is felmerült. Miami már Bernie Ecclestone idejében is terítéken volt, de ezen kívül most két másik helyszínt is említett a nagyfőnök.

„Amerika egy folyamatban lévő munka. Remélem, hogy a közeljövőben egyenes választ tudunk adni. A célunk az, hogy kettőre emeljük az ottani versenyek számát” – árulta el az Autoweeknek Domenicali, aki most még nem tudta rangsorolni, hogy Miami vagy a két fenti helyszín lesz-e a legalkalmasabb a szerepre. „Egyelőre nem tudom megmondani, hogy Las Vegas jobb vagy rosszabb opció-e. Indianapolis is az egyenlet része. Jó dolog, hogy ennyi lehetőségünk van, de korai lenne bármit mondani, mert nem akarunk nem kívánt elvárásokkal szembesülni.”

Köztudott, hogy az F1 mezőnye a kétezres évek közepéig rendszeresen látogatta Indianapolist, azt azonban talán kevesebben tudják, hogy Las Vegasnak sem most lenne az első nagydíja. 1981-ben és 1982-ben már járt a városban a száguldó cirkusz, akkor Caesars Palace Nagydíjnak nevezték a futamokat. Az előbbit Alan Jones, az utóbbit Michele Alboreto nyerte, ám a pályát a fenti hotel parkolójában alakították ki, ami nem volt méltó az F1-hez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: