DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Innentől saját kezünkben a sorsunk

Miután sikerült megegyezniük a csapatoknak az erőforrásfejlesztések befagyasztásáról 2022-től kezdődően, a Red Bull és a Honda bejelentette, hogy ők is nyélbe ütötték az üzletet.

A Honda még 2020 közepén jelentette be – némileg váratlanul -, hogy kiszáll a Formula-1-ből, ezzel nagy bajba keverve a Red Bullt, lévén ők a Mercedes és a Ferrari legnagyobb kihívói, így ettől a két féltől nehezen kapnának motort, a Renault-tól pedig nem épp baráti viszonyban váltak el 2018 végén.

Ezt követően vetődött fel annak a lehetősége, hogy a Red Bull átvenné a Hondától az F1-es projektet, azonban kizárólag abban az esetben, ha 2021 után befagyasztják a motorfejlesztést. Hosszas huzavonát követően a múlt héten sor is került a bejelentésre, és a Red Bull, valamint a Honda sem várt sokáig, hogy hivatalossá tegyék az átszerveződést.



Az energiaitalosok csapatfőnöke, Christian Horner ezt követően elmondta, innentől nincs kifogás, a saját kezükben van a sorsuk, de ha érkezne egy kecsegtető ajánlat egy motorgyártó cégtől, azt azért megfontolnák.

„Hosszabb távban kell gondolkodnunk, hiszen a létesítményekbe óriási pénzt fektetünk ezzel. Most itt van ez a helyzet, ami erre a rövidtávra kínál megoldást, de aztán bármilyen szabályváltozások is lesznek 2025-ben, nekünk azokra is készen kell állnunk. Összességében ezt nevezhetjük egy óriási elköteleződésnek a csapat részéről a Formula-1 mellett” – idézi Hornert a GP Fans.

„Azzal, hogy idehozzuk Milton Keynesbe a kampuszt, hatalmas lehetőséget adunk magunknak. Méghozzá arra, hogy tökéletesen összhangba hozzuk a motort és a kasztnit, ezzel pedig gyakorlatilag teljességgel saját kezünkbe vettük a sorsunkat.”

„Mostantól lesz egy olyan gyáregységünk, ahol képesek leszünk magunk megtervezni és üzemeltetni a következő generációk motorjait. Nem leszünk rászorulva arra, hogy partnert kerítsünk magunknak, ugyanakkor azt a lehetőséget is számba vesszük, ha megkeresnének bennünket, hogy újra együtt dolgozzunk valakikkel. Persze ez attól függ, milyen motorról lesz szó konkrétan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: