DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Reagált a Red Bull-pletykákra az Audi

Nemrég azt híresztelték, hogy némileg hátráltatta az energiaitalosok Honda-projekt átvételéről folytatott tárgyalásait az Audi érdeklődése az F1 iránt – most a négykarikás márka cáfolta ezt.

Az F1 Tanács múlt heti online ülésén döntés született a motorfejlesztések 2022-től való befagyasztásáról, amely így formalitássá tette azt, hogy a Red Bull átvegye a Honda-projektet. Helmut Marko már el is mondta, hogy saját motorrészleget fognak kialakítani Milton Keynes-ben, ahol így a 2025-ben érkező új erőforrásokhoz is meglesz az infrastruktúra.

audi-dppi-2



Ugyanakkor az Auto Motor und Sport nemrég arról számolt be, hogy értesülései szerint nem alakultak simán az egyeztetések a Hondával, köszönhetően az Audi érdeklődésének a Formula-1 iránt. A német márka számára ideális partner lenne a Red Bull az új motorszabályok bevezetése esetén, s a Hondának állítólag nem tetszett volna, ha az energiaitalosokon keresztül a tudásuk átvándorol hozzájuk.

Az Audin kívül egyébként a Porsche neve is felmerült, miután több F1-es megbeszélésén jelen voltak az elmúlt időkben az új motorok kapcsán. Mindenesetre most az Audi a német RTL megkeresésére egyértelmű tette az álláspontját:

„Pillanatnyilag nem foglalkozunk a Formula-1-gyel” – jelentette ki egy audis bennfentes, hozzátéve, hogy már tíz éve folyamatosak a beszállásukkal kapcsolatos pletykák. Márpedig az illető elmondása szerint egy évtizedre előre megvannak az Audi autósportos tervei: „A Formula-1 nem szerepel benne” – fogalmazott.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: