DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso máris elhagyhatta a kórházat

Alig néhány nappal a kerékpáros balesete és az állkapcsát érintő műtét máris kiengedték a kórházból a spanyolt, aki egy orvosszakértő szerint valószínűleg gond nélkül ott lesz a bahreini teszten.

Csütörtök este érkezett a hír, miszerint Fernando Alonso balesetet szenvedett kerékpározás közben, amikor ütközött egy bevásárlóközpont parkolójából kikanyarodó autóval. A versenyző kórházba került, ahol „korrekciós műtétet” hajtottak végre az állkapcsán.

Biztató hír a kétszeres világbajnok állapota kapcsán, hogy lig három nappal ezt követően, hétfőn máris lencsevégre kapták, ahogy a spanyol pilóta elhagyhatta a kórházat (lásd a lentebbi beágyazott posztot).

FRISSÍTÉS: Az Alpine hétfő kora délután közleményben erősítette meg, hogy 48 órás megfigyelést követően Alonsót kiengedték a svájci kórházból. A közlemény szerint egy rövid pihenőidőt követően a spanyol folytathatja is a felkészülést a szezonra.

 

A nagy kérdés, hogy vajon felépül-e a szűk egy hónap múlva esedékes bahreini tesztre – Dr. Fernando Almeida Parra, az ilyen jellegű sérülések szakértő a Motorsport-Total.com szakoldalnak nyilatkozva bizakodó álláspontra helyezkedett a gyógyulási időt illetően:

„Általában 10-14 nap között mozog, de ez mindig fog a sérülés súlyosságától” – mondta el a szakember, hozzátéve: „Az ilyen sérülések gyakran járnak az arc begyulladásával, amely napokra vagy hetekre ellehetetleníti a sisakviselést. Ezt leszámítva a profi sporttevékenységet viszonylag gyorsan folytatni lehet. Ha időben kezelik a beteget, ahogy ez esetben is történt, és ha jól megtervezik a következő lépéseket, akkor csak kevés következménye van egy ilyennek vagy egyáltalán nincs is. Főleg, ha a páciens olyan fiatal, mint ebben az esetben.”

Hasonló gondolatokat osztott meg a riporternek állt F1-es, az Alonsóval jó kapcsolatot ápoló Pedro de la Rosa is: „Fernando jól van, és még van egy teljes hónapja, hogy részt vehessen a teszten. Nyilván a sisak szorosan illeszkedik az állhoz, és az egyenesekben jelentős felfelé ható erők vannak, de biztató, hogy csak az állkapcsáról és néhány fogáról van szó. Ez azt jelenti, hogy nem lesz hosszú folyamat a gyógyulás, bár hatással lesz Fernandóra, hiszen pillanatnyilag nem edzhet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: