DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Korrekciós műtéten esett át Alonso

A spanyol pilótának több foga kitört és az állkapcsa is megrepedt, amikor csütörtökön kerékpáros edzés közben közúti balesetet szenvedett. Péntek délelőtt friss információk érkeztek az állapotáról.

Az F1-es visszatérésre készülő Fernando Alonsóról csütörtök este jelent meg a hír, miszerint svájci otthonának közelében balesetet szenvedett biciklizés közben, ezért kórházba kellett őt szállítani. Csapata, az Alpine egy rövid közleményben azt írta, hogy a pilóta eszméleténél van, és jól érzi magát. A Motorsport legfrissebb értesülései szerint Alonso komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet, de át fogják szállítani Bernbe, ahol a törött fogai miatt műtét vár rá. A nap későbbi szakaszában az Alpine egy hivatalos közleménnyel készül az eset kapcsán.

 alo-ulesproba2020



A Motorsport szerint a spanyol akkor esett le a kerékpárjáról, amikor egy kemény fékezéssel megpróbált elkerülni egy felé közelítő autót. Az eset Lugano város környékén történt, ebédidő magasságában. 

A 39 éves Alonso két kihagyott szezon után idén készül a Formula-1-es visszatérésre a Renault-ból átalakult Alpine istállójánál, ahol Esteban Ocon lesz a csapattársa. Az F1-es idény március 12-én Bahreinben kezdődik az előszezoni teszttel.

Frissítés: Az Alpine késő délelőtt megjelent közleménye szerint az orvosok felfedeztek egy repedést Alonso felső állkapcsán, amit korrekciós műtéttel helyreállítottak. Az állapotával elégedettek, de 48 órás megfigyelésre bent tartják a kórházban. A csapat szerint Alonso néhány nap pihenő után folytathatja a felkészülést, így jó eséllyel már az előszezoni teszten autóba tud ülni.

A Motorsport szerint a helyi rendőrség megerősítette, hogy a pilóta 14 óra előtt pár perccel egy elé kanyarodó autóval ütközött. A kocsit egy 42 éves helyi lakos vezette. A nyomozás alapján kiderült, hogy a nő a szemközti sávot keresztezve kanyarodott egy Lidl parkolója felé, amikor a szemből érkező Alonso nekiütközött a személyautó jobb oldalának. A helyszínre először rendőrök érkeztek ki, akik biztonságba helyezték Alonsót, majd átadták őt a mentőegységnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: