DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso kórházban egy biciklis baleset után

A Formula-1-es visszatérésre készülő Fernando Alonso Svájcban szenvedett balesetet, aminek tényét csapata, az Alpine is megerősítette. A 39 éves spanyol versenyzőt kórházba vitték.

122497855_1243809772653053_4880434719445560353_n



A baleset elsőként sajtóhírekben jelent meg, az olasz La Gazzetta dello Sport csütörtök este arról számolt be, hogy Alonso Svájcban, Lugano közelében biciklizett, amikor elütötte egy autó. A gyorsan kórházba szállított spanyol a lap értesülései szerint átesett a röntgenvizsgálaton, de a csonttörésről egyelőre csak feltételes módban írnak. 

A hírt nem sokkal később a pilóta csapata is tudatta az alábbi közleményben:

„Az Alpine F1 Team megerősíti, hogy Fernando Alonso közúti balesetet szenvedett egy svájci kerékpározás közben. Fernando magánál van, jól érzi magát, az orvosi vizsgálatok eredményét pedig holnap reggel kapja meg. A csapat további kommentárt jelenleg nem fűz a történtekhez. Friss információk holnap érkeznek” - írták.

Alonso kedvelt edzésmódja a kerékpározás, a téli szünet során már Bahreinben is tartott egy eköré épített edzőtábort. Sérüléseinek ismerete nélkül egyelőre még nem tudni, befolyásolja-e a kétszeres F1-es világbajnok szezonkezdetét a baleset. Idén a megszokottnál valamivel később kezdődik a bajnokság, az előszezoni tesztet egy hónap múlva tartják, a szezonnyitó Bahreini Nagydíj első szabadedzése pedig március 26-án startol. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: