DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton apja: Nem a rekord miatt marad

A Mercedesszel néhány napja hosszabbító brit pilóta édesapja, Anthony Hamilton szerint nem az új csúcsot jelentő nyolcadik F1-es vb-cím megszerzésének lehetősége miatt írt alá fia a Mercedesszel.

A hét elején hosszas huzavona után végre bejelentették, hogy Lewis Hamilton 2021-re is marad a Mercedesnél. Rengeteg találgatás volt arról, miért is tartott ennyi ideig a megegyezés: a sajtóban felmerült, hogy a brit nagyobb fizetést kér, mint amennyit a csapat adna neki, de beszéltek arról is, hogy a szerződés időtartama kapcsán nem tudtak sokáig dűlőre jutni.

anthony-hamilton-dppi



Nos, végül a hírek szerint Hamilton fizetése maradt a korábbi, a kontraktusa pedig csak az idei évre szól, miközben Toto Wolff azt határozottan cáfolta, hogy lenne egy olyan kitétel, amely szerint a hétszeres világbajnok megvétózhatja, hogy ki legyen a csapattársa.

Mindenesetre a hosszabbítása révén Hamiltonnak idén esélye lesz megszereznie a nyolcadik vb-címét, amellyel maga mögött hagyná a rekordot vele közösen tartó Michael Schumachert. A mercedeses édesapja, Anthony Hamilton szerint azonban nem emiatt írt alá a fia:

„Elég hosszú a kapcsolatuk” – nyilatkozta idősebb Hamilton a TalkSPORT-nak. „Úgy vélem, a hűség rendkívül fontos a mai világban, szóval jó látni, hogy egy újabb évre együtt maradnak. Nem hiszem, hogy a rekord a cél… felismerte, hogy ő is öregszik, és más dolgokat is szeretne csinálni az életben. Sokkal többről szól az élete, mint a versenyzés, de most örül, hogy még egy évig marad.”

Tény, hogy Hamilton apjának szavaival egybevág, hogy az új szerződésről szóló bejelentésben külön kitértek arra a felek, hogy a brit és a Mercedes közös projektbe kezd a sportág sokszínűbbé tételéért, amit már tavaly a zászlajára tűzött a versenyző.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: