DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Máshogy kezeli a pilótákat az Aston - ez jó, vagy rossz hír Vettelnek?

Új csapatfőnöke úgy véli, Sebastian Vettel a lehető legjobb helyre került az Aston Martinnál. Ennél az istállónál másképp kezelik a pilótákat, mint ahogy eddig megszokta. Örüljön, vagy sem?

Hat éven át volt a Scuderia versenyzője Sebastian Vettel, de négyszeres világbajnokként sem sikerült megváltania a világot a vörösöknél, akiknél a kezdeti látványos fellendülés után erős visszaesés következett. 2017-ben és ’18-ban még a világbajnoki címért küzdöttek az olaszok, ám tavalyelőtt jött az első bukta, tavaly pedig fennállásuk egyik legrosszabb idényét produkálták futamgyőzelem nélkül, messze a középmezőnybe süllyedve.

Sebastian Vettelt már teljesen kívülállóként kezelték tavaly, amikor már az idény kezdete előtt közölték vele, a szezon végén nem lesz maradása. A négyszeres bajnok azonban megtalálta új motivációját az igencsak felfelé ívelő pályán haladó Racing Pointban, ami idén már Aston Martinként szerepel majd a száguldó cirkuszban.

Vettel a Ferrarinál a végén már számkivetett volt, a Red Bullnál viszont hősként kezelték


Új csapatfőnöke pedig rámutatott, más elbánásban lesz része, mint amihez az utóbbi időben hozzászokhatott. „Egyértelmű, hogy nálunk újra élvezni fogja a versenyzést, éppen ez az, amit nagyon szeretett volna már régóta. Hogy jobb bánásmódban részesül-e nálunk, az Astonnál? Kétségtelen, hogy teljesen máshogy dolgozunk itt, egészen máshogy kezeljük a pilótáinkat, mint amihez manapság hozzászokhatott” – emelte ki Otmar Szafnauer a Speedweeknek adott interjúban.

„Vettel és Stroll jó páros lesznek, a német tapasztalata és tudása remekül fog jönni a csapatnak. Láthatóan nagyon motivált. Rengeteget kérdez és mindent tudni szeretne, hogy még tovább fejlődjön és még jobban megismerje az autót és az istállót. Össze tudja hasonlítani az itt végzett munkát azzal, amivel korábban szembesült. Nem kérdés, hogy ez számunkra is nagy segítség lesz, mert rámutathat azokra a területekre, amikben fejlődnünk kell és amit a topcsapatok máshogy csinálnak” – tekintett előre a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: