DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan: A Mercedes csábította el Vettelt

Hat évet követően távozott a Ferraritól Sebastian Vettel, Eddig Jordan szerint pedig mindkét félnek megvan az oka, hogy miért éppen az Aston Martinhoz igazolt a négyszeres világbajnok.

Azt követően, hogy már a 2020-as szezon kezdete előtt ajtót mutatott a Ferrari Sebastian Vettelnek, a német fejben már nem nagyon volt egyben a tavalyi évben, s inkább jövőjére koncentrált. Végül az Aston Martinnál talált új otthonra.

Eddie Jordan, aki véleményét sosem rejti véka alá, most is határozottan elmondta, ő hogyan látja Vettel csapatváltását: „A csapat azért választotta őt, mert rendelkezik egy négyszeres világbajnok pilóta tudásával. Ezt tapasztalatból mondom” – idézi Eddie Jordant a The Race.



„Amikor Damon Hill a mi csapatunkhoz igazolt, nem mondhatnám, hogy ő volt a leggyorsabb versenyző a piacon. Viszont a tudása kimagasló volt, a tehetségnek sem volt híján és ami a legfontosabb, hogy képes volt megosztani a tudását, hogy jobb autót építhessünk ezáltal.”

„Szerintem ez lesz Vettelnek is az erőssége, ennek köszönhetően pedig a csapata is sokkal erősebbé válhat” – mondta Jordan, aki ezt követően azt fejtegette, miért ment oda Vettel, az indok pedig nem is lehet más, mint a jelenkor F1-ének legerősebb motorja.

„Semmi kétség, Vettelt a Mercedes jelenléte csábította az Aston Martinhoz. Nem a Mercedes gyári csapata ugyan, de a vállalat jelentősen érdekelt az Astonban is. Valószínűleg ők is szerették volna, ha Vettel részese lehet ennek” – mondta Eddie Jordan, aki arra utalt, hogy Vettel németként csatlakozhatott a német gyártó kötelékéhez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: