DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az Alpha Tauri nem kér a Renault-ból

Az idei szezon végeztével így vagy úgy, de a Honda ismét búcsút int a Formula-1-nek. Eközben a partnercsapat nélkül maradó Renault új lehetőségek után kutat, de az Alpha Taurit ez nem hatja meg.

Még 2020 közepén tett hivatalos bejelentést a Honda a Formula-1-es jövőjével kapcsolatban, miszerint a 2021-es szezon végén hátat fordítanak a száguldó cirkusznak, így a Red Bullnak és fiókcsapatának, az Alpha Taurinak új erőforrások után kell néznie.

A japánok döntése kicsit a semmiből jött, miután végre kezdtek egyenesbe jönni, azonban a kiszállásuk akár formális is lehet, ugyanis a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Red Bull veszi át a japánok motorgyártói részlegét.

Ugyanekkor a Renault egyedül maradt saját erőforrásával, miután a McLaren ismét a Mercedes motorjaival veszi célba a világbajnoki címet, a franciák pedig serényen keresik legújabb partnerüket. Szóba hozták már őket az Alfa Romeóval (Sauberrel) és a Williamsszel is.



Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke biztosított mindenkit arról, hogy számukra a Renault erőforrásai csak hátralépést jelentenének: „A Renault egy gyári csapat. Nem gondolnám, hogy kaphatnánk tőlük egy olyan motort, amivel versenyképesek lehetnénk.”

„Eközben azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a Red Bullnak és Dietrich Mateschitz-nek más elképzelései vannak. A világbajnoki címért akarnak harcolni, ehhez pedig a megfelelő „felszerelésre” van szükségük.”

Bár nem lesz egyszerű, de Tost elmondta a Motorsport-Magazinnak, a Honda és a Red Bull valahogy meg fogja találni a közös megoldást a jövőt illetően, az energiaitalosok számára pedig az lenne a legjobb, ha befagyasztanák a motorok fejlesztését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: