DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vasseur: Raikkönen akár jövőre is maradhat

Kimi Raikkönen idén már 42. életévét fogja betölteni, azonban az F1 történetében legtöbbször rajthoz álló pilóta továbbra is a motiváció mintapéldánya csapatfőnöke szerint.

Miközben a Ferrari juniorjai, így Robert Svarcman vagy éppen Callum Ilott is ott sorakoznak az F1-es ülésre várók listáján, a maga 41 évével Kimi Raikkönen továbbra is a mezőny tagjának tudhatja magát.

Frederic Vasseur szerint már csak a tapasztaltsága miatt is szerették volna, a finn világbajnok még legalább egy évig velük marad, de Raikkönen hozzáállása és motiváltsága is sokat nyomott a latba, mikor megegyeztek a folytatást illetően.

„Egyértelmű, hogy szerettük volna megtartani Kimit” – mondta Vasseur a GP Fans oldalának. „Számára egyértelmű volt, mikor idejött, hogy lesznek nehéz pillanatok, ez azonban inkább motiválta őt, mintsem eltántorította.”



„Tetszik a hozzáállása és jó munkát is végez. Természetesen nehéz lesz fenntartani ezt a lelkesedést 23 versenyen keresztül, nem csak nekünk, hanem a többieknek is. Viszont mi eltökéltek vagyunk, számomra pedig ennél nincs is fontosabb.”

„A fejlődésünk kizárólag hozzáállás és motiváció kérdése, Kimi pedig több, mint motivált, optimistán tekintek előre” – folytatta Vasseur, akitől megkérdezték, elképzelhetőnek tartja-e, hogy az F1-ben egy korszakot lezáró 2021-es szezon után is maradjon a veterán pilóta a száguldó cirkuszban.

„Lehetséges, de haladjunk szépen sorjában. Realistának kell lennünk és kizárólag az előttünk álló szezonra koncentrálni. Egyelőre nem szeretnék 2023-mal vagy ’24-gyel foglalkozni. Jobb 2021-re koncentrálni, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok és az alapján később megbeszéljük ezt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: