DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton vétójoga Verstappen miatt lehet

Kezdenek kiszivárogni a részletek Lewis Hamilton új szerződéséről – mely még mindig bejelentésre vár –, a hírek szerint van olyan pont, hogy Hamilton vétójoggal élhet új csapattárs választása esetén.

A héten kezdett terjedni a neten egy külföldi sajtóhír, mely szerint sikerült egyezségre jutnia a hétszeres világbajnokoknak, így Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek a közös folytatást illetően.

Az új szerződés állítólag két évre szólna és a brit fizetését illetően is sikerült egy aranyközéputat találniuk a feleknek, azonban a kontraktus legsarkalatosabb pontja egyértelműen Hamilton lehetséges vétójoga.



Először logikus lett volna azt gondolni, hogy ez George Russell ellen szól, aki pazarul helyettesítette a koronavírus-fertőzéssel küzdő Lewis Hamiltont a Szahíri Nagydíjon, azonban a GP Blog azt írja, ez a vétó inkább Max Verstappen ellen szól.

Toto Wolff kívánságlistáján ugyanis régóta előkelő helyet foglal el a még mindig nagyon fiatal holland pilóta, Lewis Hamilton azonban nem szeretné, ha a jövőben a Red Bull csillaga mellett kellene megküzdenie a világbajnoki címekért.

Hamilton új szerződésének bejelentése azonban továbbra is várat magára, Ralf Schumacher korábban azt nyilatkozta, hogy kezd kellemetlenné válni ez az egész huzavona, míg Ross Brawn szerint ez kizárólag Hamiltonra és a Mercedesre tartozik, igaz, azt ő sem szeretné, ha a brit most vonulna vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: