DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean beugróként még indulna az F1-ben

Noha elmondása szerint lezárult karrierjének Formula-1-es szakasza, az IndyCarba igazoló francia nyitott arra, hogy egy pilótatársa koronavírus-fertőzése esetén helyettesként rajthoz álljon.

Néhány napja Romain Grosjean bejelentette, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően 2021-ben az IndyCarban folytatja a pályafutását a Dale Coyne Racing színeiben – igaz, az oválversenyeket kihagyja. A Formula-1-től a bahreini balesetével búcsúzó pilóta ugyanakkor nem biztos, hogy többet már nem tűnik fel a száguldó cirkuszban: a Motorsport.com kérdésére elmondta, hogy lezártnak tekinti az F1-es fejezetet az életében, viszont egy esetleges koronavírus-fertőzésből adódó, Nico Hülkenbergéhez hasonló beugrásra nyitott lehet – sőt, szerinte ez esetben ő is lenne az egyik logikus választás:

grosjean-2020-dppi



„Úgy vélem, ez egy lezárt történet, de soha ne mondd, hogy soha. Ha lenne bármilyen jó lehetőség a Formula-1-ben, örömmel ugranék be. Megvan a tapasztalatom, és szerintem tudok is alkalmazkodni az autóhoz. Láthattuk Pierre Gasly esetén, hogy a koronavírus továbbra is jelen van, szóval mindig van rá esély, hogy valaki nem tud rajthoz állni egy versenyen. Kevin [Magnussen], jómagam és Alex Albon kerültünk ki legutóbb az F1-ből, szóval megvan a tapasztalatunk és ismerjük a jelenlegi autókat. Lehet rá számítani, hogy kapunk egy hívást.”

„Ugyanakkor amit megtanultam a balesetemből, hogy az élet rövid, és azt akartam, hogy meglegyen a választásom, hogy valamire nemet mondok. És az a fejezet lezárult, amikor úgy vagyok a Formula-1-ben, hogy évente egyszer vagy kétszer jutunk tovább a Q1-ből. Sokkal inkább megyek máshol, ahol újra versenyezhetek és akár győzelmekért is harcba szállhatok.”

Mindenesetre ha nem is lesz lehetősége helyettesként szerepelni valamelyik F1-es nagydíjon, akkor is jó esély van rá, hogy ne a bahreini horrorbaleset legyen az utolsó élménye egy Formula-1-es autóval, ugyanis elmondása szerint be fogja hajtani Toto Wolff mercedeses tesztről tett ígéretét.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: