DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A hatodik a húszból: Gasly is koronavírusos

Az Alpha Tauri franciája a közösségi oldalain jelentette be, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkált és önkéntes karanténba vonult – ezzel az F1-es mezőny fertőzési mutatója már 30 százalékos.

Újabb Formula-1-es versenyzőről derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést: ezúttal Pierre Gasly tudatta vasárnap késő a követőivel a közösségi médiában, hogy pozitív teszteredményt produkált. Az Alpha Tauri franciája, aki nemrég egy dubaji edzőtáborban járt, így természetesen karanténba került.

gasly-alphatauri-2020-1



„Üdv mindenkinek, remélem, jól és biztonságban vagytok” – írta Gasly. „Szerettem volna tudatni veletek, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkáltam. Mindenkinek elmondtam, akivel kapcsolatban voltam az utóbbi napokban. Pillanatnyilag önkéntes karanténba vonultam és követem a helyi hatóságok protokollját. Jól érzem magam, és itthonról folytatom az edzéstervemet, amíg el kell zárnom magam. Vigyázzatok magatokra!”

Gasly már a hatodik pilóta az F1-es mezőnyből, aki elkapta a koronavírust: Sergio Perez, Lance Stroll és Lewis Hamilton még a 2020-as idény során fertőződött meg, így versenyt is kellett kihagyniuk emiatt, míg Lando Norrisról és legutóbb Charles Leclerc-ről már a holtszezonban derült ki – akárcsak francia sorstársuk, utóbbi kettő egyaránt járt Dubajban a pozitív PCR-tesztjét megelőzően. Ez egyébként már 30 százalékos mutató a jelenlegi F1-es mezőny tekintetében, ami kiemelkedően magas arány.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: