DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc koronavírustesztje is pozitív lett

Újabb F1-es versenyző kapta el a Covid-19-et a holtszezonban: Charles Leclerc fertőzött személlyel érintkezett, melyet követően a saját tesztje is pozitív lett. A monacói karanténba vonult.

Csütörtök délután a Ferrari és Charles Leclerc egyszerre jelentette be a közösségi médiában, hogy a versenyzőt pozitív eredménnyel tesztelték koronavírusra. Ő az ötödik Formula-1-es versenyző, aki megfertőződött Covid-19-cel.



„Sziasztok srácok. Remélem, mindannyian vigyáztok magatokra. Közölni szeretném veletek, hogy pozitív eredménnyel teszteltek Covid-19-re” – olvasható Leclerc posztjában a Twitteren. „Rendszeresen ellenőriztek, a csapat protokolljának megfelelően. Sajnos tudomásomra jutott, hogy egy pozitív esettel voltam kapcsolatban. Ekkor azonnal izoláltam magam, és értesítettem mindenkit, akivel érintkeztem. Az ezt követő tesztem pozitív eredményt hozott.”

„Jól érzem magam, és csupán enyhe tüneteim vannak. Karanténban maradok monacói otthonomban a helyi egészségügy előírásainak megfelelően. Vigyázzatok magatokra!” – számolt be állapotáról Leclerc, aki szintén enyhe lefolyású betegséget tapasztal.

Öt Formula-1-es versenyző – a mezőny egynegyede – kapta el eddig a koronavírust: Sergio Perez, Lance Stroll és Lewis Hamilton a szezon során, ők versenyeket kényszerültek kihagyni. Lando Norris már a téli szünet kezdete után esett át a betegségen.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: