DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lando Norris is elkapta a koronavírust

A McLaren F1-es pilótája bejelentette, hogy miután elveszítette a szaglását és az ízérzékelését, teszteltette magát, aminek pozitív lett az eredmény, így a britre kéthetes karantén vár Dubajban.

Lando Norris kedd kora délután a Twitteren jelentette be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést: „Üdv mindenki, remélem, jól vagytok. Tegnap elveszítettem a szaglásomat és az ízérzékelésemet, így azonnal önkéntes karanténba vonultam és teszteltettem magam. Pozitív lett az eredménye, így szóltam mindenkinek, akivel kapcsolatban van, én pedig 14 napra karanténba vonulok. Jól érzem magam, nincs más tünetem, csak szerettem volna tudatni mindenkivel. Vigyázzatok magatokra!” – írta a pilóta.

norris-koronavirus-mclaren-1



Ezzel gyakorlatilag egyidejűleg Norris csapata, a McLaren is kiadott egy rövid közleményt, amelyben megerősítik versenyzőjük pozitív teszteredményét. A wokingiak bejegyzéséből az is kiderül, hogy a brit éppen Dubajban tartózkodott vakáción egy tervezett edzőtábor előtt, így ott fogja letölteni a kéthetes karanténidőszakát.

Norris a negyedik Formula-1-es pilóta, aki elkapta a Covid-19-et: a 2020-as szezon során Sergio Perez, Lance Stroll, valamint Lewis Hamilton iratkozott fel erre a listára. Ők mind kénytelenek voltak versenyeket kihagyni a protokoll miatt, így Norris számára öröm az ürömben, hogy vele mindez a holtidényben történt meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: